Hava tersine dönüyor! Çöl sıcakları geliyor fena kavrulacağız: Günlerce sürecek

Yaz mevsimin bitmesiyle serin havalar yurtta etkisini gösterse de Perşembe gününden itibaren çöl sıcakları geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından 5 günlük hava durumu tahmin raporu paylaşıldı.

Hava tersine dönüyor! Çöl sıcakları geliyor fena kavrulacağız: Günlerce sürecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nce yapılan açıklamada, Marmara Bölgesi'nde hava sıcaklıklarının, yarından itibaren pazartesi gününe kadar mevsim normallerinin 6 ile 10 derece üzerinde seyredeceğinin tahmin edildiği belirtildi. Cuma, cumartesi ve pazar günleri çöl sıcaklıklar yurt genelinde etkili olacak.

Ani sıcaklık değişimi uyarısı
Söz konusu açıklamada, ani sıcaklık değişimine karşı da uyarı yapıldı. Bölgede en yüksek hava sıcaklıklarının İstanbul'da 30- 32, Edirne'de 35- 37, Kırklareli'de 31- 33, Kocaeli'de 37- 41, Sakarya'da 37- 40, Yalova'da 33- 35 ve Tekirdağ'da 30- 33 derece olarak beklendiği kaydedildi.



Hava tersine dönüyor! Çöl sıcakları geliyor fena kavrulacağız: Günlerce sürecek - Resim : 1

Perşembe günü yurdun tamamında sıcak hava hakim olacak. Marmara bölgesinde 36 dereceyi bulan sıcaklıkların görülmesi bekleniyor. 

Hava tersine dönüyor! Çöl sıcakları geliyor fena kavrulacağız: Günlerce sürecek - Resim : 2

Eylül ayının ortasına gelinmesine rağmen cuma günü ağustos ayını aratmayan sıcak hava etkisini gösterecek.

Hava tersine dönüyor! Çöl sıcakları geliyor fena kavrulacağız: Günlerce sürecek - Resim : 3

Çöl sıcaklıkları cumartesi günü tavan yaparak Marmara bölgesinde 41 dereceyi gösterecek. Vatandaşlar eylül ayının en sıcak günlerini yaşayacak. 

Hava tersine dönüyor! Çöl sıcakları geliyor fena kavrulacağız: Günlerce sürecek - Resim : 4

Pazar gününden itibaren Marmara, Ege ve Batı Karadeniz'de yağışlı havanın hakim olması bekleniyor. Hava sıcaklıkları yağışa rağmen mevsim normallerinin üzerinde olacak.

Hava tersine dönüyor! Çöl sıcakları geliyor fena kavrulacağız: Günlerce sürecek - Resim : 5

Yağışlı hava pazartesi günü Ege ve Marmara bölgesini terk ederek Karadeniz'de etkisini gösterecek. Marmara bölgesinde sıcaklıklar 25-30 dereceye kadar düşecek. 

"4-5 gün sürebilir"
Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen de geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Perşembeden itibaren Türkiye'nin batı bölgelerine Sıcak Hava dalgası geliyor. 4-5 gün sürebilir" ifadelerini kullanmıştı.