Havada tehlikeli gerginlik! Rus uçaklarına 4 ülkeden yakın takip

12 adet nükleer füze yüklenebilen stratejik bombardıman Rus uçakları Tu-160'lar havalandı, kısa süre sonra dört ülkenin jetleri etrafını sardı.

Havada tehlikeli gerginlik! Rus uçaklarına 4 ülkeden yakın takip

Dünya savaşının kıyısından dönüldü! Dört ülkenin jetleri etrafını sardı
Son dakika haberlere göre,

Avrupa'nın kuzeyinde sekiz saat boyunca uçan nükleer bomba taşıma kapasitesine sahip iki Rus jeti, dört ayrı ülkeye ait savaş uçakları tarafından yakından izlendi.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın yayınladığı bir dakikalık video, iki adet stratejik bombardıman uçağı Tu-160'ın Baltık Denizi'ne doğru havalanmasıyla başlıyor.

12 adet kısa menzilli nükleer füze taşıyabilen uçaklar, bir süre sonra NATO üyesi Polonya ve Danimarka'ınn yanı sıra İsveç ve Finlandiya ordusuna ait jetler tarafından takibe alındı.

Sekiz saat süren devriye uçuşunda Rus jetlerine Finlandiya F-18, Danimarka ve Polonya F-16'ları ile İsveç hava kuvvetlerine ait Saat JAS 39 Gripen savaş uçakları eşlik etti.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın yayınladığı video görüntüsünde, bir Danimarka F-16'sının Rus jetlerinin önünü kestiği net olarak kayda geçiyor.

Moskova yönetimi, söz konusu engellemenin Tu-160'ların Baltık Denizi üzerindeki uluslararası sularda uçtuğu sırada gerçekleştiğini savunuyor.

Rusya benzer bir açıklamayı Salı günü yapmış, Barents ve Norveç denizleri üzerinde rutin uçuş yapan stratejik bombardıman uçakları Tupolev Tu-22M3'lerin Norveç jetleri tarafından izlendiğini duyurmuştu.

NATO'ya gözdağı vermek için sık sık Baltık Denizi üzerinde savaş uçaklarını uçuran Rusya, daha önce de benzer gerilimlere yol açmıştı.

Geçtiğimiz yıl Baltık Denizi üzerinde Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’yu taşıyan özel uçağa NATO'ya ait bir jetin yaklaşması şimşek yüklü bulutların çarpışmasına yol açmıştı

Son yıllarda ABD başta diğer NATO üyelerinin Rusya sınırında gerçekleştirdiği tatbikatlar, tansiyonu Soğuk Savaş'tan bu yana en yüksek seviyeye çıkardı.

NATO'nun binlerce askerle Doğu Avrupa'da arz-ı endam etmesine öfkelenen Rus lider Vladimir Putin, Avrupa'nın kalbindeki Rusya toprağı Klaningrad'a füzeler yerleştirdi.

Batılı ülkeler, Ukrayna’yı bölünmeye sürükleyen Rusya'yı, Moldova’daki siyasi çalkantıların sebebi olarak görüyor.