Hayalini kurduğu araziyi aldıktan bir hafta sonra fark etti... Korkunç gerçek bütün hayallerini yıktı

Kırsal bölgede sakin bir yaşam için geniş arazili mülk satın alan kadın, taşındıktan bir hafta sonra şok edici gerçekle karşılaştı. Satın alma sürecinde hiç bahsedilmeyen 10 metre derinliğindeki obruğu, aynı yerde yürüyüş yaptıktan bir gün sonra keşfetti. Maden kasabası olduğunu bilse de kendi mülkünde böyle bir şeye hazırlıklı olmadığını söyleyen kadın yetkililerden yardım istiyor.

Hayalini kurduğu araziyi aldıktan bir hafta sonra fark etti... Korkunç gerçek bütün hayallerini yıktı

Avustralya Perth'e arabayla iki saatlik mesafedeki Collie Burn'deki kırsal mülküne taşındıktan bir hafta sonra Pia Ramsing, arazisinde 10 metre derinliğinde bir obruk keşfetti. Sabah uyandığında bir gün önce yürüdüğü alan kocaman bir obruk gören kadın hayatının şokunu yaşadı. 

Hayalini kurduğu araziyi aldıktan bir hafta sonra fark etti... Korkunç gerçek bütün hayallerini yıktı - Resim : 1

ASLA SATIN ALMAZDIM

Yahoo News Australia'ya verdiği demeçte, "Arazinin 1903'te terk edilmiş bir madenin üzerine inşa edildiğini bilseydim asla satın almazdım" diyen kadın, kimsenin ona 2,3 hektarlık mülkünün altında gizlenen gizemden bahsetmediğini ve bu yüzden keşfin onu şok ettiğini söyledi. 57 yaşındaki "Collie'nin bir maden kasabası olduğunu biliyordum ama insanların sığ madenlerin olduğu araziyi satacağını düşünmemiştim" dedi. "Hiçbir fikrim yoktu."

Hayalini kurduğu araziyi aldıktan bir hafta sonra fark etti... Korkunç gerçek bütün hayallerini yıktı - Resim : 2

HAYALİNİZDEKİ EV İÇİN PLANLAR YIKILDI

Ramsing, bir gün önce yürüdüğü yerde 8 metre genişliğindeki boşluğun ortaya çıktığını fark edince "Canlı olarak gömülebilirdim" dedi. Ancak mülkü inceledikten ve daha fazla araştırdıktan sonra, Collie kadını sorunun düşündüğünden daha kötü olduğunu fark etti. Collie, "Obruğun yanında başka bir oyuk alan var ve bu da risk altındaki başka bir potansiyel alan olabilir" dedi. Daha da kötüsü, hayalindeki evi arazi üzerine inşa etme planları baltalandı. Şu anda Bayan Ramsing, seyyar eve dönüştürdüğü arazide bir kamyonda yaşıyor. Emeklilik hedefi, artık istikrarsız ve güvensiz kabul edilen arazisine büyük bir ev inşa etmekti.

Hayalini kurduğu araziyi aldıktan bir hafta sonra fark etti... Korkunç gerçek bütün hayallerini yıktı - Resim : 3

"ÖYLE KALKIP GİDEMEM"

Yahoo'ya "Gidecek başka yerim yok ve beslenmeye ihtiyacı olan hayvanlarım var, bu yüzden öylece kalkıp gidemem" dedi. "Bu kış güzel bir şöminenin yanında oturmayı umuyordum, ama hiçbir şey inşa edemediğim ve nereye inşa edeceğimi bilmediğim için, kışı soğuk olan Collie'de kamyonumda olacağım." söz konusu.

YETKİLİLER UMURSAMADI

Aylar sonra Bayan Ramsing, yardım almaya yakın olmadığını söyledi. Batı Avustralyalı kadın, yalnızca aktif mayınlarla ilgilendiklerini iddia eden çeşitli yetkililer tarafından görmezden gelindiğini ve başından savıldığını söyledi. ABC'ye "Pek çok e-posta ve konuşma aracılığıyla, aldığım son e-posta, neredeyse tek başıma olduğumdu" dedi. Önceki sahibi, ona yer altı madenleri hakkında "hiçbir fikri olmadığını" söyledi. Ayrıca ona araziyi satan ajan tarafından da görmezden geliniyor.