Kartal Tibet'i filmlerdeki en büyük düşmanı anlattı: Vücudumun yarısı gitti

Hayatını kaybeden Kartal Tibet'i Tarkan serisi filmlerindeki en büyük düşmanı olan Çinli Wang Yu’yu canlandıran Türkiye Karete Federasyonu Onursal Başkanı Hakkı Koşar anlattı. Koşar, "Aramızdaki rol arkadaşlığı değil kardeşlikti. Vücudumun yarısı gitti" dedi.

Kartal Tibet’in Türk seyircisinin gözünde taht kurduğu Tarkan serisi filmlerindeki en büyük düşmanı Çinli Wang Yu’yu canlandıran Türkiye Karete Federasyonu Onursal Başkanı Hakkı Koşar anlattı.

Kartal Tibet'i filmlerdeki en büyük düşmanı anlattı: Vücudumun yarısı gitti - Resim : 1

Wang Yu'yu canlandırmıştı

Bir çok filmde kareteci olarak rol alan Hakkı Koşar, Kartal Tibet’in canlandırdığı Tarkan’ın ezeli düşmanlarından biri olan Wang Yu’ya da hayat verdi.

78 yaşındaki Hakkı Koşar, “40 yıllık dostumdu” dediği Kartal Tibet’in ardından şunları söyledi:

*Kartal Tibet sadece oyuncu ve yönetmen değildi. O herkesi birbirleriyle barıştıran, kaynaştıran bir ağabey, bir kardeş, bir babaydı. Biz onunla sadece rol arkadaşı değil, kardeş olduk.

Kartal Tibet'i filmlerdeki en büyük düşmanı anlattı: Vücudumun yarısı gitti - Resim : 3

*O bana ‘Hocam’, ben ona ‘Canım Ağabeyim’ derdik. Dünya güzeli bir insandı. Asla insan ayırt etmezdi. Her seviyedeki insan onun gözünde birdi. Kartal’ın ardından vücudumun yarısı gitti gibi oldu.

"Önce dövüşür sonra çay içerdik"

*O dönem filmleri çekmek için dağ bayır gezerdik. Sahneleri çekerken birbirimizle dövüşür, hatta öldürür, çekimden sonra da diz dize oturup çay içerdik.

Kartal Tibet'i filmlerdeki en büyük düşmanı anlattı: Vücudumun yarısı gitti - Resim : 5

*Herkes de bu dostluğumuza, ‘Az önce siz dövüşmüyor muydunuz’ diye şaşırırdı. Biz de öyle söyleyenlere gülerdik. O dönem ben Cüneyt Arkın’ın da karete hocasıydım. Cüneyt Arkın Türkiye’de gerçek siyah kuşağı hak eden ilk oyuncudur.

Aynı zamanda Türkiye’yi ilk kareteyle tanıştıran isim olan Kara Harp Okulu mezunu Hakkı Koşar'ın ünlü öğrencileri arasında Cüneyt Arkın da var.

Kaynak: Hürriyet