Berat Albayrak: Siyasi konjonktürde Ronaldo

AK Parti tarafından hazırlanan 'Gayri Resmi Sorular' videosunda "Ronaldo mu, Messi mi?" sorusuna cevap veren Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Futbol bilgisi olarak tabii ki Messi ama siyasi konjonktürde sonuna kadar Ronaldo" cevabını verdi.

AK Parti tarafından hazırlanan Gayri Resmi Hesap oluşumu yeni bir video paylaştı. 'Seç bakalım' konseptli videoda bakanlara "Vize mi, final mi?", "Kopya veren mi, alan mı?","Et döner mi, tavuk döner mi?", "Ronaldo mu, Messi mi?", "Simit mi, gevrek mi?", "Kuru mu, yaş mı?", "Öğrenci mi, mezun mu?" ile "Menemen soğanlı mı, soğansız mı?" gibi sorular soruldu.

Birbirinden farklı tercihlerin yapıldığı videoda bakanlar birbirine yakın tercihler yaparken, Berat Albayrak'ın, "Ronaldo mu, Messi mi?" sorusuna verdiği siyasi cevap en çok konuşulan cevaplardan biri oldu. Albayrak soruya, "Pratikte ve teoride futbol bilgisi olarak tabii ki Messi ama siyasi konjonktürde sonuna kadar Ronaldo" yanıtını verdi.

Bakan Selçuk: Dönmesin daha iyi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un verdiği cevaplar ise herkesten farklı oldu. Selçuk'un verdiği cevaplar arasında (Et döner mi, tavuk döner mi?) "Dönmesin daha iyi..." (Ronaldo mu, Messi mi?) "Hafta sonları Messi, hafta içi Ronaldo..." (Simit mi, gevrek mi?) "Nerede olduğuma bağlı..." gibi cevaplar yer alıyor.

Katılan isimler

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu gibi isimler yer aldı.