Bakan Nebati "Heterodoks yaklaşım" ifadeleriyle çok konuşulmuştu! Yanıt verdi

Geçtiğimiz günlerde Ekonomik Dönüşüm Zirvesi'nde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "Heterodoks yaklaşım, epistemolojik kopuş" gibi sözleriyle dikkat çekmişti. Bakan Nebati çok konuşulan bu ifadelere yanıt verdi.

Bakan Nebati "Heterodoks yaklaşım" ifadeleriyle çok konuşulmuştu! Yanıt verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati,  "Heterodoks yaklaşım, epistemolojik kopuş" sözleriyle özellikle sosyal medyada çok konuşulmuştu. "Ekonomik Dönüşüm Zirvesi"nde sözleri anlaşılamayan Bakan Nebati, neden bu ifadelere yer verdiğini açıkladı. 

Bakan Nebati: "Biz iş adamıyla iş adamı gibi konuşuruz"

Bakan Nebati, "Biz iş adamıyla iş adamı gibi, çiftçiyle çiftçinin dilinden konuşuruz. Biz iş adamıyla iş adamı gibi, çiftçiyle çiftçinin dilinden konuşuruz. Hem alaylı hem de mektepli olarak konuşurken hangi dili nasıl ifade edeceğimizi çok iyi biliriz. Siz manipülatif, yalan dolan sözlerinizi devam ettirin. Havuzunuzda trollerinizle her türlü işleyişi yapın. Biz Türkiye Ekonomi Modeli'nin dünyaya örnek teşkil edeceğini biliyoruz, ifade ediyoruz. Büyüyeceğiz, çalışacağız, üreteceğiz, istihdam yaratacağız. Ve '21. Yüzyıl Türkiye Yüzyılı olacak' demeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Nebati ne demişti?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin, "Ekonomik Dönüşüm Zirvesi"nde yaptığı konuşmada kullandığı "Neoklasik ekonomi düşüncesinden epistemolojik bir kopuşu temsil eden heterodoks yaklaşım, günümüzde giderek ön plana çıkan davranışsal ekonomi ve nöroekonomi gibi alanların da etkisiyle daha fazla önem kazanmaktadır" ifadeleri büyük dikkat çekmişti.