Maaşlara refah payı olacak mı? Bakan Nebati'den açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, memur, memur emeklisi ve SSK ile Bağ-Kur emeklilerinin kesinleşen zammıyla ilgili açıklamasında "2023 yılının ilk altı ayında refah artışı ile birlikte memur ve emekli maaşlarını yüzde 25 oranında artırıyoruz" dedi.

Maaşlara refah payı olacak mı? Bakan Nebati'den açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, memur, memur emeklisi ve SSK ile Bağ-Kur emeklilerinin kesinleşen zammıyla ilgili açıklamalarda bulundu.Bakan Nebati de sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Zorlu geçen 2022 yılına rağmen Türkiye Ekonomi Modeli sayesinde hedeflerimize bir bir ulaşıyoruz. Ekonomimiz büyürken toplum refahımızın artırılması yönünde güçlü adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz" diyen Nebati, şöyle devam etti:

Hükümetlerimiz döneminde çalışanlarımızın ve emeklilerimizin hep yanında durduk, maaş ve ücretlerde 2002 yılından bu yana yüksek reel artış kaydettik.

Bundan sonraki dönemde de insan odaklı yaklaşımımızla vatandaşlarımızın alım güçlerini iyileştireceğimizi her vesileyle ifade ettik.

Nitekim, Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdelediği üzere 2023 yılının ilk altı ayında refah artışı ile birlikte memur ve emekli maaşlarını yüzde 25 oranında artırıyoruz.

Tüm memur ve emeklilerimize hayırlı, uğurlu olsun.