Bakan Nebati'den enflasyon ve faiz açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati 6. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi'nde enflasyon ve faiz ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, açıklamasında "Hedefimiz katılım finans sisteminde bir üs haline dönüşmek" dedi. İşte detaylar...

Bakan Nebati'den enflasyon ve faiz açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 6. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "Enflasyon tüm dünyanın sorunu. Faiz artışları tüm dünyayı hızlı bir resesyona sürüklüyor" dedi.

Bakan Nebati, "Hedefimiz katılım finans sisteminde bir üs haline dönüşmek" açıklamasında bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati'nin açıklamalarından öne çıkanlar:

Attığımız adımların etkilerini Ekim itibarıyla 253 milyar doları aşan ihracat ve yüzde 10,1'lik seviyesine gerileyen işsizlik rakamlarında da görmekteyiz.

Hem yatırımcıların bilinçlendirilmesi hem de sermaye piyasalarında uygun perspektifin oluşturulması için tüm paydaşlarla daha fazla iş birliği içinde olmaya önem veriyoruz.

Borsa İstanbul'un benzerlerinden pozitif ayrıştığını biliyoruz. Bu yıl da sermaye piyasalarımız büyümesini halka arzlarla sürdürüyor. Halka arzlarla Borsa İstanbul'da işlem gören şirket sayısı 482'ye ulaştı. Paydaşlarımızın başta Borsa İstanbul olmak üzere tüm kurulların itibarının en üst seviyede tutulması noktasında her türlü gayreti göstereceğinden eminim.

İşlem hacmi borsamızın likit olduğunu gösteriyor. Borsa'da işlem gören şirketlerin nitelik ve niceliğinin artırılması önem taşıyor. Borsa İstanbul bizim bir değerimiz, mümkün olduğunca her türlü katkıyı Bakanlık ve ekonomi yönetimi olarak vermek durumundayız.

Sermaye piyasaları, halka arzların yanında borçlanma araçları için de önemli bir mecra haline geldi. Borsa İstanbul küresel ölçekte dikkat çeken bir borsa. 

Borsadaki yatırımcı sayısı 3,2 milyona ulaştı. Yatırım fonlarına ilgi her geçen gün artmaya devam ediyor. Yatırım fonlarının büyüklüğü 565 milyar TL'ye ulaştı.

Ayrıntılar geliyor...