HDP aday konusunda 6'lı masayı bekliyor! tv100'de Barış Yarkadaş anlattı: Demirtaş, Kılıçdaroğlu'na sıcak bakıyor

tv100'de yayınlanan Sağlı Sollu programında gazeteci Barış Yarkadaş, cezaevindeki HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığına sıcak baktığını açıkladı. Yarkadaş "Demirtaş’ın sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığına sanılan aksine sıcak olduğunu hissettim. Kılıçdaroğlu’na sanıldığı kadar uzak değil." dedi.

AK Parti 26. Dönem Milletvekili Mehmet Metiner, Akademisyen - Yazar Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Gazeteciler Barış Yarkadaş ve Gürkan Hacır; Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu programına konuk olarak gündemi değerlendirdi.

"HDP, Millet İttifakı'nın veya altılı masanın kararını bekliyor"
HDP'nin cumhurbaşkanlığı seçiminde alacağı tavırla ilgili Yarkadaş "HDP bu konudaki tutumunu netleştirmedi. HDP cumhurbaşkanlığı konusunda tutumunu belirlemek için Millet İttifakı’nın veya altılı masanın alacağı kararı bekliyor. Eğer Millet İttifakı veya altılı masa HDP’yi de tatmin edebilecek bir aday çıkarırsa HDP’nin de kendi seçmenine ‘tamam kardeşim biz bu kişiye oy verebiliriz’ diyebileceği bir profil çıkarırsa HDP cumhurbaşkanı adayı çıkartmayacak ama HDP kendi seçmenine oy verdirtemeyeceğini düşündüğü bir aday çıkarsa iki isim üzerinde konuşuyor. Bu isimleri öğrenemedim." değerlendirmesinde bulundu.

"Demirtaş, Kılıçdaroğlu’na sanıldığı kadar uzak değil"
Sözlerini sürdüren Yarkadaş "O zaman kendi adaylarıyla çıkacaklar ama sayın Kılıçdaroğlu bu seçimin ilk turda tek adayla kazanılması yönünde ortaya bir görüş koyuyor. Selahattin Demirtaş’ın da bu konuda görüşlerinin kamuoyuna yansıdığı gibi olmadığını hissettim. Demirtaş’a yakın isimlerle de konuştum. Sanki Demirtaş, sürekli Ekrem İmamoğlu’nu destekliyormuş gibi bir algı var fakat bu algının çok doğru olmadığını bugün gördüm. Demirtaş’ın sayın Kılıçdaroğlu’nun adaylığına sanılan aksine sıcak olduğunu hissettim. Kılıçdaroğlu’na sanıldığı kadar uzak değil." ifadelerini kullandı.