"HDP, Türkiye’yi kilitlemeyi planlıyor" diyen Sinan Oğan'dan dikkat çeken yorum: HDP'nin muhtemelen adayı...

tv100'ün ilgiyle izlenen programı Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım'da TÜRKSAM Başkanı Dr. Sinan Oğan, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP faktörüyle ilgili "İkinci turda HDP, Türkiye’yi kilitlemeyi planlıyor. HDP ikinci turda pazarlık yapacak ve %40 küsürlerle her iki aday ikinci tura kalırsa HDP, Türkiye üzerinde vesayet gibi duracak." değerlendirmesinde bulundu.

AK Parti 24. Dönem Milletvekili Ali Turan, TÜRKSAM Başkanı Dr. Sinan Oğan, gazeteciler Şaban Sevinç ve Latif Şimşek; Hande Aydemir ile Şimdi Konuşalım programına konuk olarak gündemi değerlendirdi. TÜRKSAM Başkanı Oğan, 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili çarpıcı bir yorumda bulundu.

"Muhtemelen de Başak Demirtaş’ı aday olarak çıkaracaklar"
Oğan "İkinci turda HDP, Türkiye’yi kilitlemeyi planlıyor. HDP ikinci turda pazarlık yapacak ve %40 küsürlerle her iki aday ikinci tura kalırsa HDP, Türkiye üzerinde vesayet gibi duracak. Çünkü HDP diyor ki ‘ikinci tura bu iki parti kaldıysa benim destek verdiğim kazanacaksa o zaman bana bir şey vermeli’ diyecek. Muhtemelen de Başak Demirtaş’ı aday olarak çıkaracaklar. Bunun için Türk milliyetçileri olarak HDP’nin karabasan gibi Türk milletinin üzerine çökmemesi için ikinci turun belirleyicisi Türk milliyetçileri olacak." dedi.

"Dışarı da kendini Türk milliyetçisi olarak addeden ciddi bir kitle var"
Sözlerini sürdüren Oğan "MHP’ye oy verip sayın cumhurbaşkanına oy vermeyecek kitle var, İYİ Parti’ye oy verip sayın Kılıçdaroğlu’na oy vermeyecek bir kitle var. Dışarı da kendini Türk milliyetçisi olarak addeden ciddi bir kitle var. Zafer Parti’sine oy verip bunların her ikisine de oy vermeyecek bir kitle var. Hatta kendini Atatürkçü ve ulusalcı addedip CHP’ye oy verip Kılıçdaroğlu’na da oy vermeyecek bir kitle var. Bunların birinci turda bağımsız bir adaya oy vermesi halinde ikinci turun belirleyicisi bu kitle olacak. Bu kitlenin vereceği karar o zaman HDP’yi Türkiye’nin üzerinde karabasan gibi belirleyici olmasına engel olacak." ifadelerini kullandı.