HDP'den İstanbul seçimleri için yeni açıklama

23 Haziran İstanbul seçimleri ile ilgili olarak HDP'den yeni bir açıklama geldi. HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, "Kürtler, demokrasi, adalet, barış mücadelesinin kararlı savunucularıdır. Kürtlerin bu durumu iktidara, duruma göre değişiklik arz etmez." dedi.

HDP'den İstanbul seçimleri için yeni açıklama

23 Haziran'a 33 gün kala HDP'den yeni bir açıklama geldi. Tavrı en çok merak edilen HDP'nin Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan İstanbul seçimleriyle ilgili konuştu. "İstanbul seçimlerinde Kürtlerin ne yapacağı tartışılıyor" diyen Kurtalan HDP'nin İstanbul seçimleriyle ilgili tavrını şöyle özetledi: "Kürtler, demokrasi, adalet, barış mücadelesinin kararlı savunucularıdır. Kürtlerin bu durumu iktidarlara, duruma göre değişiklik arz etmez. Kürtler her daim demokrasiden yana tercihlerini koymuşlardır."

"YSK'nin gerekçeli kararını bekleyenlere şaşırıyorum"

YSK'nin gerekçeli kararını bekleyenlere, merak edenlere ve "Neden gecikti?" sorusunu soranlara şaşırdığını söyleyen Kurtalan, ""Türkiye'de yargı sistemi hep böyle işler. Özellikle biz Kürtler bunun çok tanıklığını yaptık. Önce tutukluyor, daha sonra iddianameler ve suç oluşturulmaya çalışılıyor. Şimdi YSK'nin de yaptığı budur. Önce İstanbul seçimlerinin iptal edilmesi gerektiği ödevi önüne konuldu. Bunun gereğini yaptı. Gerekçeli kararı bilahare açıklayacaktır. Bugün açıklanması bekleniyor. Bir kılıf aranmaya çalışılacak. Bu durumun gerekçesi ne olursa olsun bu karar doğru bir karar olmamıştır." dedi.

Yeni eğitim modeline eleştiri 

Milli Eğitim bakanı Ziya Selçuk'un son açıkladığı eğitim modelini de eleştiren Fatma Kurtulan,
"Ülkemizde yine yeni bir eğitim sistemi tartışılıyor. Ziya Selçuk, AK Parti iktidarları döneminin 7. bakanıdır. AK Parti, eğitimden, çocuklardan ne istiyor bu anlaşılır bir durum değil. AK Parti'nin daha çok inancı malzeme yaparak, eğitim sistemini imam hatip okullarına dönüştürmek istiyor gibi bir niyet görünüyor." diye konuştu.