HDP'den 'kaçak zeytin' iddiası!

HDP: "Afrin'de 15 milyon zeytin ağacı var ve çok önemli bir zeytin üretim bölgesidir. Zeytin Dalı Operasyonu'ndan sonra buradaki zeytin ağaçları paramiliter güçler tarafından yağmalanmaya başlanıyor. Bu zeytinin 50 bin tonluk kısmı Türkiye'ye getiriliyor"

HDP'den 'kaçak zeytin' iddiası!

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, "Afrin'de 15 milyon zeytin ağacı var ve çok önemli bir zeytin üretim bölgesidir. Zeytin Dalı Operasyonu'ndan sonra buradaki zeytin ağaçları paramiliter güçler tarafından yağmalanmaya başlanıyor. Bu zeytinin 50 bin tonluk kısmı Türkiye'ye getiriliyor." iddiasında bulundu.

Kenanoğlu, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'de gündemin çok hızlı değiştiğini ve her gün yeni gündemlerle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Türkiye'deki zeytin üreticilerinin sorununa değinen Kenanoğlu, bu sorunun Afrin ile bir bağlantısı olduğunu ileri sürdü. Kenanoğlu, "20 Ocak 2018'de Afrin'de Zeytin Dalı Operasyonu başlatıldı. Buna Zeytin Dalı isminin verilmesi, Afrin'in önemli bir zeytin üretim bölgesi olmasından kaynaklıdır. Afrin'de 15 milyon zeytin ağacı var ve çok önemli bir zeytin üretim bölgesidir. Zeytin Dalı Operasyonu'ndan sonra buradaki zeytin ağaçları paramiliter güçler tarafından yağmalanmaya başlanıyor. Bu zeytinin 50 bin tonluk kısmı Türkiye'ye getiriliyor." iddiasında bulundu.

Türkiye'ye sokulan zeytinyağının özellikle Kıbrıs ve İspanya'ya ihraç edildiğini savunan Kenanoğlu, konuya ilişkin Meclis Araştırma Komisyonu kurulması için TBMM Başkanlığına önerge verdiklerini söyledi.