Hemen başvurun, bin 250 TL verilecek! Binlerce kişi başvurmaya devam ediyor!

Devlet tarafından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla destek ödemeleri yapılmaya devam ediyor. Başvurular günden güne artarken milyonlarca vatandaş ödemelerin detaylarını araştırıyor. Peki, Aile Destek Paketi'nden kimler yararlanabiliyor? Aile destek ödemesi kimleri kapsamıyor?

Hemen başvurun, bin 250 TL verilecek! Binlerce kişi başvurmaya devam ediyor!

Pek çok vatandaş devlet tarafından yapılan destek ödemelerini araştırıyor. 'Bu ödemeler kimlere yapılıyor?', 'Ne kadar ödeme yapılıyor?', 'Ödemeler hangi alanlarda yapılıyor?' soruları merak ediliyor. Destek ödemelerinin detaylarını öğrenen vatandaşlar, hemen başvuruyor. Açıklama yapıldığı günden bu yana binlerce vatandaş destek ödemeleri için başvurularını yaptı, başvuru yapanların sayısı da artmaya devam ediyor. Peki, destek ödemelerine 2023 yılında zam gelecek mi? Destek ödemelerinden kimler faydalanabilir? 

Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemelere, her gün binlerce vatandaş başvurmaya devam ediyor. Başvuru yapmayı düşünen vatandaşlarda paketin kapsamını merak ediyor. Ödemelerin kimlere yapıldığı araştırılıyor. Aile Destek Programı başvuruları e-Devlet üzerinden veya 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na yapılmaya devam ediyor. 

Kesintisiz destek ödemesi yapılıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yaptığı destek ödemelerine ilişkin detaylar merak ediliyor. Bakanlık tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara bin 250 TL olmak üzere geri ödemesiz yardım yapılıyor. Bu ödemelerin 12 ay boyunca devam edeceğinin aktarıldığı programdan faydalanabilecek vatandaşlarında kimler olacağı açıklandı. Ödemeler 850 TL ile bin 250 TL arasında değişebiliyor. 

Aile Destek Programı'ndan kimler yararlanabilir?

Aile Destek Programı kapsamında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ödemelerden faydalanmak isteyen vatandaşların başvuru yapması ve başvuru yapan vatandaşların bazı şartları karşılıyor olması gerekiyor. Bu başvuru şartlarına uyum sağlayan vatandaşlar destek ödemesinden faydalanmaya hak kazanıyor ve 12 boyunca kesintisiz ve geri ödemesiz bir şekilde ödeme yapılıyor. 

İşte başvuru şartları;

- Türk vatandaşı olmaması,
- Mavi Kart sahibi olması,
- Yerleşim adresinin yurt dışında olması,
- 18 yaşından küçük olması,

Aile Destek Ödemesi'nden kimler faydalanamıyor?

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte gider kalemlerinin artması sebebiyle devlet tarafından yapılan destek ödemeleri de gündemdeki yerini koruyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen Aile Destek Programı kapsamına girmeyen kişiler açıklandı. Aile Destek Programı dar gelirli vatandaşlara sağlanırken programdan yararlanamayan kişiler şu şekilde açıklandı;

- Memurlar
- Kamu işçileri
- Noter veya muhtar olarak çalışan kişiler
- Yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişiler

Yukarıdaki gruplara mensup kişilerin başvurularının değerlendirmeye alınmayacağı belirtildi.