Her sabah evden çıktıktan sonra aldığımız ürüne zam geldi! Artık bu fiyattan satılacak

Hemen hemen herkesin evden çıktıktan sonra aldığı ürün olan simide zam geldi. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok ilde simit artık zamlı satılacak. Eskişehir’de 100 gramlık simit 4 TL’den satılırken, yarından itibaren 5 TL’den satılacağı açıklandı.

Her sabah evden çıktıktan sonra aldığımız ürüne zam geldi! Artık bu fiyattan satılacak

Ülkemizde en çok tüketilen ürünler arasında yer alan simide büyük bir zam geldi. Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok ilimizde simit artık zamlı fiyattan satılacak. 

Geçtiğimiz hafta asgari ücrete yeni yıldan itibaren geçerli olmak üzere yüzde 54,5 oranında zam yapıldığı açıklanmıştı. Zam kararının açıklanmasından sonra başta ekmek olmak üzere simit, poğaça vb. türevlerine de peş peşe zam geldi. Ancak bu zamlardan en çok etkilenen ürün simit oldu. İstanbul’da simidin fiyatı 10 TL’ye yaklaşırken, Eskişehir’de simide 9 ay içerisinde 3 defa zam geldi.

Pek çok çalışan kahvaltıyı simit ve çay ile geçiştiriyor. Ancak kahvaltı için simit tüketmek bile artık düşündürücü bir hal alacak gibi. Simit fiyatlarına ekmekle birlikte peş peşe zam gelmeye başladı.

Her sabah evden çıktıktan sonra aldığımız ürüne zam geldi! Artık bu fiyattan satılacak - Resim : 1

Artık 5 TL'ye satılacak

Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere diğer kentlerden de zam haberleri peş peşe gelmeye başladı. Eskişehir’de 100 gramlık simit 4 TL’den satılırken, yarından itibaren 5 TL’den satılacağı açıklandı. Simide son olarak 27 Temmuz tarihinde zam gelmişti.

Zammı kaçınılmaz görüyorlar

Konuya ilişkin Eskişehir Pastacılar, Kuruyemişçiler ve Fırıncılar Odası tarafından açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada girdi maliyetleri ve asgari ücretteki artış sebebi ile zamların kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Fırıncılar ise, zamların devam etmesi gerektiğini, aksi durumda asla ayakta kalamayacaklarını ifade etti.