Kayıp Prenses'in yeni fotoğrafları ortaya çıktı

Herkese açık olan iki farklı hesaptan paylaşılan fotoğrafta görünen bir kadının Birleşik Arap Emirlikleri'nden Dubai Emiri'nin aylardır kayıp olan kızı olduğu ortaya çıktı.

Kayıp Prenses'in yeni fotoğrafları ortaya çıktı

Bu hafta tüm kullanıcılara açık iki farklı Instagram hesabından paylaşılan bir fotoğrafta görünen kadının, Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) Dubai Emiri'nin aylardır haber alınamayan kızı Prenses Latife olduğu ortaya çıktı.

Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum'un kızı Prenses Latife, 2018 yılında bindiği yat ile kaçmayı planladığı Hindistan'a 80 kilometre kala yakalanmış ve Dubai'ye geri getirilmişti.

Prenses Latife'nin adına yapılan açıklamada prensesin iyi ve evde olduğu belirtilmişti. Ancak Prenses Latife'nin yaşadığına dair somut bir kanıt olmaması tartışmaları alevlendirmişti.

BBC Panorama ile paylaşılan özel videoda ise Prenses Latife, tekneyle kaçarken komandoların onu uyuşturduğunu ve yakalayarak gözaltına aldığını söylerken görülmüştü.

Kayıtlarda Prenses Latife "Bunu kilitleyebildiğim tek kapı olduğu için banyodan çekiyorum. Şu an bir villadayım ve rehin durumdayım. Villa hapishaneye dönüştürülmüş durumda. Tüm pencereler demir parmaklıklarla kaplı ve hiçbirini açamıyorum. Dışarıda 5 polis memuru, içeride ise 2 kadın polis memuru bulunuyor. Temiz hava almak için bile dışarı çıkamıyorum. Ne zaman salınacağımı veya salınırsam bile ne koşullarda olacağımı bilmiyorum. Her gün can güvenliğimden endişe ediyorum. Bu durumdan kurtulabilir miyim onu da bilmiyorum. Polis memuru hayatım boyunca hapiste olacağımı ve bir daha gün yüzü göremeyeceğimi söyleyerek beni tehdit etti. Her geçen gün daha da çaresizleşiyorum. Burası bir sirk gibi. Artık çok yoruldum" derken görülüyordu. O zamandan beri kendisinden haber alınamayan Prenses Latife'nin yeni bir karesi ortaya çıktı.

Dubai’de yaşayan eski İngiliz Deniz Kuvvetleri mensubu olan matematik öğretmeni Sioned Taylor’ın Instagram hesabında yayınladığı fotoğrafta, bir alışveriş merkezinde görüntülenen kişinin Dubai Emiri'nin aylardır haber alınamayan kızı Prenses Latife olduğu ortaya çıktı.

Birleşik Arap Emirlikleri'nin Londra Büyükelçiliği, BBC'nin konuyla ilgili yorum talebine yanıt vermedi.

Birleşmiş Milletler de fotoğrafla ilgili yorum talebini reddetti ancak BBC'ye, "Latife'nin hayatıyla ilgili ikna edici kanıt beklediğini" söyledi. BAE, daha önce baskılar üzerine bu kanıtları sunma taahhüdünde bulunmuştu. Latife'nin BBC'ye bilgi veren arkadaşları, diğer iki kadını tanıdıklarını; bu kadınların Latife'nin yakınları olduğunu söyledi. Fotoğraf Instagram'a veri içermeyecek şekilde yüklenmiş durumda. Yani yükleme zamanı ve saati görülmüyor; aynı zamanda fotoğrafın çekildiği yer ve zaman da tespit edilemiyor.

Görsel yönü değiştirilerek paylaşılmış. Ancak arkadaki sinemada reklamı yapılan filmin afişi görülebiliyor. Demon Slayer: Mugen Train isimli film, BAE'de 13 Mayıs 2021'de gösterime girmişti. Görsel, Instagram'a 20 Mayıs Perşembe günü, fotoğraftaki diğer iki kadının hesaplarından yüklendi. Kadınlardan biri fotoğrafla birlikte "MoE'de arkadaşlarla güzel bir akşam" ifadesini paylaştı.