Hesaplarınızı kontrol edin paranızı çekin! 1500 TL yılbaşı yardımları yatırılıyor!

İhtiyaç sahibi ailelere gıda, fatura, destekleri sağlanırken yenileri eklenmeye devam ediyor. Vatandaşları sevindiren desteklere kira yardımları da eklendi. Peki birçok kişiyi rahatlatan bu kira yardımından nasıl faydalanılır? Başvurula nereye yapılıyor? İşte ayrıntılar

Hesaplarınızı kontrol edin paranızı çekin! 1500 TL yılbaşı yardımları yatırılıyor!

Aile Bakanlığı tarafından ödenen yardımlara neredeyse her gün yenisi eklenmeye devam ediyor. Dar gelirli ailelere çoğu 12 ay boyunca yapılan ödemelere kira yardımları da dahil oldu. Peki kira yardımından kimler yararlanabilir? Kira yardımına nereden başvurulur? İşte detaylar…

 Ödemeler 12 ay boyunca ödeniyor

İhtiyaç sahibi ve dar gelirli ailelere devlet tarafından ödenen sosyal yardımlar dikkat çekerken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın maddi olarak desteklenen ailelere kira yardımı yapıldığı da bildirildi. Ancak ilgili ödemelerin 12 ay devam ettiği ve ödemelerin 1500 TL'ye çıktığı öğrenildi.  Aile Bakanlığı tarafından ödenen bu destek ödemelerinin ilden ile değişiklik gösterdiği bildirildi . Kira yardımı almak isteyenler için de belirli şartların geçerli olduğu kaydedildi. Bu koşullar şu şekilde ayrıldı:

ARANAN ŞARTLAR
 

Sigortalı olmamak

Emekli aylığı, dul ve yetim aylığı almamak

Mal varlığına sahip olmamak

Gelir testi sonucunda fakirlik sınırının altında bulunması

Düzenli bir gelire sahip olmamak

 

 Hangi ilde ne kadar ödeme sağlanıyor?

Kira yardımı için ödemeler illere göre değişiklik gösteriyor. Her şehir için farklı kira ödemeleri yer alırken bakanlık da bu kapsamda ailelere ödeme yapmaktadır. Büyük şehirlerde yaşayan vatandaşlar daha fazla ödeme alırken küçük şehirlerde yaşayan vatandaşlar da daha az ödeme almaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kira yardımı şu şekildedir:

İstanbul, İzmir, Ankara: 1150 TL

Antalya, Adana, Bursa, Konya: 1085 TL

Mersin, Eskişehir, Sakarya, Erzurum: 995 TL

Tokat, Zonguldak, Çanakkale: 905 TL

Düzce, Şırnak, Yozgat: 810 TL

Bolu, Bingöl: 715 TL

 

 Kimler kira yardımı alabilir?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından alınan başvurular kapsamında ailelerin ihtiyaç sahibi olup olmadığı tespit edilmektedir. 12 ay boyunca yapılacak olan kira yardımları hanedeki kişi sayısına göre değişiklik gösteriyor.

Başvuru işlemlerini tamamlayan vatandaşlar başvurduğu tarihten ilk 15 gün içerisinde 1500 TL tutarında kira yardım alabilmektedir. Ödemeler banka hesaplarına ya da PTT şubelerinde yapılmaktadır.

Başvurular nereden yapılıyor?
Kira yardımı için başvuruda bulunacak olan vatandaşlar e-devlet sistemi üzerinden de başvuru işlemlerini gerçekleştirebilir. Bunun için T.C. kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizi yeterli olacaktır. E-devlet şifresini bilmeyen vatandaşlar PTT üzerinden belli bir ücret karşılığında şifre alabilirler.

Nasıl başvurabilirim?

T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifreniz ile sisteme giriş yapınız.

Arama çubuğuna "Hak Sahibi Ailelere Kira Yardımı Yapılması" yazmamız gerekiyor.

Daha sonra karşınıza çıkan sayfada ilgili bölümleri doldurmanız yeterli olacak.