Ambulans bulamayan anne ölen oğlunu kendi taşıdı

Hindistan'da korona virüs krizi nedeniyle ambulans bulunamaması sonucu bir anne ölen oğlunu kendi taşıdı.

Hindistan'da korona virüs vakaların rekor artış devam ediyor. Hastanelerin virüs ile mücadele edecek kapasitenin yetmemesinin yanı sıra sağlık sistemi çökme noktasına geldi. 

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerden birinde ülkedeki sağlık krizinin boyutunu gözler önüne serildi. Korona virüs nedeniyle ambulansların hastalara yetişemediği ülkede ambulans bulamayan bir anne ölen oğlunu kendi taşıdı. O anlar kameraya böyle yansıdı. 

Ülkede sağlık malzemelerinin azalmadı hatta pek çok ekipman karaborsaya düştü. Bu malzemelerin başında oksijen tüpü geliyor. Normalde 6 bin rupi fiyata sahip olan oksijen tüpünün karaborsaya düştüğü ve 50 bin rupiden alıcıya sunuluyor.

Ülkede pek çok korona virüs hastasının oksijen kıtlığı nedeniyle hayatını kaybetmesi sonrası bir karar alınmış ve bu ekipmanları satan, hastanelere ulaşmasını geciktirenler için ölüm cezasının verilebileceği açıklanmıştı. İngiltere, Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere pek çok ülke, Hindistan'a malzeme gönderme sözü verdi.