Mağaraya giren polis şoke oldu!

Hindistan'da çok ilginç bir keşif yapıldı. Korona virüs yasaklarının ardından paraları biten 6 turistin son bir aydır mağarada yaşadığı ortaya çıktı. 4 erkek ve 2 kadından oluşan grubun arasında bir de Türk olduğu açıklandı.

Mağaraya giren polis şoke oldu!

Hindistan'ın kuzeyindeki Uttarakhand eyaletindeki Rishikesh kenti yakınlarındaki bir mağarada 6 kişi bulundu. 4 erkek ve 2 kadından oluşan grubun uyruklarının Fransız, Amerikalı, Ukraynalı, Nepalli ve Türk olduğu açıklandı. Turist oldukları ifade edilen kişilerin, bir aydır mağarada olduğu belirtildi.

Polis müfettişi Rajendra Singh Kathait, turist olan 6 kişinin korona virüs yasaklarının ardından ülkede kaldığı, paraları bitince de bir mağarada yaşamaya başladıklarını söyledi. Aynı bölge geçtiğimiz günlerde yasağa uymayan turistlere bir kağıda "Özür dilerim" yazdırmasıyla gündeme gelmişti.

Dailymail'de yer alan habere göre; Mağarada bulunan 6 kişinin polis ve sağlık ekipleri tarafından karantinaya alınmak üzere Swarg Ashram gönderildiği açıklanırken, polis şefi Kathait, "Yasaklar başlamadan önce Muni Ki Reti bölgesindeki bir otelde yaşıyorlardı ama paraları bittikten sonra mağaraya taşındılar" açıklamasında bulundu.

Mağaraya geçmeden önce yanlarına hayatta kalabilmek için çeşitli malzemeler alan gruptaki Nepalli erkeğin üzerindeki tüm parayı grup için kullandığı ifade edilirken, şahısların isimleri ise açıklanmadı.

Sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı Hindistan'da süre 3 Mayıs'a kadar uzatıldı. Dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olan Hindistan'da korona virüs nedeniyle 507 kişi hayatını kaybederken toplam vaka sayısının 15 bin 700 olduğu açıklandı.