Sihirbazlığın sonu ölüm oldu!

Amerikalı sihirbaz Harry Houdini'nin ünlü numarası 'bağlı girdiği kilitli sandıktan çıkma' numarasını bir üst seviyeye taşımak isteyen Chanchal Lahiri'nin hayali korkunç bir şekilde son buldu.

Hindistan'ın ünlü illüzyonistlerinden Chanchal Lahiri, geçtiğimiz Pazar günü ayakları ve kolları zincirlerle bağlanmış bir şekilde Kolkata Nehri'ne atlamayı buradan da kurtulmayı hedefliyordu ancak korkunç bir sonla karşılaştı.

Dünyanın en iyi 'kaçış' gösterilen imza atan Harry Houdini, yaşadığı dönemden bu yana genç illüzyonistlere ilham olmaya devam ediyor. Son olarak büyük kaçış numarasını denemek isteyen Hintli sihirbaz Chanchal Lahiri'nin hayatını kaybetmiş olabileceğinden endişe ediliyor.

Lahiri'nin Batı Bengal eyaletindeki Hooghly Nehri'nde gerçekleştireceği sihirbazlık numarasını izlemek için çok sayıda kişi toplanmıştı.

Ancak suya zincirli olarak bir bot üzerinden bırakılan sihirbaz, sonrasında su yüzüne çıkamadı. Üzerinde altı kilit bulunan zincirle kaybolan Lahirinin bulunabilmesi için polis ve dalgıçların yaptığı aramalar sonuç vermedi.

Hindistan Times gazetesine konuşan polislerden biri, Lahiri'nin cesedi bulunana kadar ölü ilan edilmeyebileceğini söyledi.

Hayatının gösterisini yaptı

Jayant Shaw isimli bir yerel gazete fotoğrafçısı da Lahiri'yi izlemek için görevliydi ve denemesine başlamadan önce de ona soru sorabildi.

Shaw aralarındaki o konuşmayı, "Ona neden hayatını sihir için riske attığını sordum", "O da bana tebessüm ederek yanıt verdi; 'Eğer doğru yaparsan bu sihirdir, eğer yapamayacak olursan ise trajedidir" dedi.

Gazeteci, Sihirbaz Lahiri'nin kendisine bu numarayı, "sihire olan ilgiyi yeniden canlandırmak" için yaptığını söylediğini de aktardı.