Yeni doğan bebeği öldürdü

Sezaryen doğum yapan kadın henüz bebeğini kucağına dahi almadan hayatının en büyük acısını yaşadı. Hastanenin içine giren bir sokak köpeği, yeni doğan bebeği parçalayarak öldürdü.

Yeni doğan bebeği öldürdü

Hindistan'nın kuzey Uttar Pradesh eyaletinde yaşanan dehşet kan dondurdu. Doğum sancısı çeken kadın önce normal doğum servisine alındı ancak ardından sezaryen olmasına karar verilince ameliyathane bölümüne geçirildi.

Bir süre sonra eşi Ravi Kumar'a bir erkek çocuğu olduğu haberi verildi. Narkozun etkisinde olan karısı odasına çıkarılırken, bebek kontrollerinin yapılması için ameliyathanede tutuluyordu.

O sırada bir sokak köpeği hastaneden içeri girdi, ardından da ameliyathane bölümüne girerek yeni doğan bebeğe saldırdı. Talihsiz bebek olay yerinde hayatını kaybederken insanların bağırışları arasında sokak köpeği kaçtı.

Hastane kendini böyle savundu: Çocuk ölü doğdu, köpek öldürmedi

Ruhsatı dahi olmadığı tespit edilen hastane yetkilileri, bebeğin ölü doğduğunu ileri sürerek köpek tarafından öldürülmediğini savundu. Ancak bebek üzerinde yapılan ilk otopsi incelemesinde köpek saldırısına maruz kaldığı net bir şekilde görüldü.

Sağlık bakanlığı olayın ardından hastanenin kapatıldığını açıklarken, adli soruşturmanın da başlatıldığı duyuruldu.

Baba: Bana rüşvet teklif ettiler

Times of India gazetesine konuşan baba Ravi Kumar, hastane personelinin ameliyathaneden çıkmasının ardından bir köpeğin odaya girdiğini ve bağrışmaları duyduğunu söyledi. Seslerin ardından hemen odaya girdiğini ve oğlunun göğsünde ve gözünde ısırık izleri bulunduğunu söyleyen baba, yattığı yerin kan havuzuna döndüğünü söyledi.

Hastane personeli ve doktorlarla yaşananların ardından bir araya geldiğini de belirten acılı baba, "Suçlu hissetmek yerine bana para teklif ettiler ve sessiz kalmamı istediler" dedi.

2018'de köpekler 12 çocuğu öldürdü

Uttar Pradesh, son yıllarda sokak köpeklerinin ölümcül saldırıları ile gündeme geldi. 3 aylık ve 7 yaşındaki iki çocuk iki farklı saldırıda köpekler tarafından öldürüldü. 2018'de Sitapur bölgesindeki köylüler, köpeklerin 12 çocuğu öldürdüğünü söyledi.