Hollanda koronavirüs karantinasını 20 Nisan'a kadar uzattı

Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında Hollanda'da ülke genelinde 23 Ocak tarihinden beri uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının uzatıldığı açıklandı.

Hollanda koronavirüs karantinasını 20 Nisan'a kadar uzattı

Hollanda geçici hükümetinin başbakanı Rutte ile Sağlık Bakanı de Jonge tarafından yapılan ortak açıklamaya göre 15 Aralık tarihinde yürürlüğe giren sıkılaştırılmış tedbirler ile 23 Ocak tarihinden itibaren uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının süresi 20 Nisan'a kadar uzatıldı.

Başbakan Rutte, zorunlu olmadıkça mayısa kadar yurt dışı seyahatlerinin yapılmaması tavsiyesinde bulundu. Sağlık Bakanı de Jonge, negatif test sonucu sunmak kaydıyla, yükseköğretim öğrencilerinin 26 Nisan itibarıyla haftada bir gün yüz yüze eğitime geçebileceği bilgisini paylaştı.

31 Mart'ta başlıyor

Bu kapsamda, Kovid-19 salgınını önlemek amacıyla 21.00-04.30 saatlerinde uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması, 31 Mart'tan geçerli olmak üzere saat 22.00 itibarıyla başlayacak.

Hollanda'da 15 Aralık'ta yürürlüğe giren sıkılaştırılmış Kovid-19 tedbirlerine göre, temel ihtiyaçların temin edildiği market, kasap, manav, fırın gibi yerler dışındaki tüm dükkan ve mağazalar kapatılırken, sadece internet üzerinden sipariş edilen ürünler kapıda teslim edilebiliyor.

Uzmanlar, günlük vaka sayıları giderek artan ülkede 3'üncü dalganın içinde olunduğuna dikkati çekmişti.