HSK'den Ayşe Tuğba Arslan cinayetine inceleme

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanvekili Mehmet Yılmaz, Ayşe Tuğba Arslan'ın boşandığı eşi tarafından öldürülmesi olayının incelenmesi için gerekli iznin verildiğini bildirdi.

HSK'den Ayşe Tuğba Arslan cinayetine inceleme

Eskişehir'de yaşayan iki çocuk annesi Ayşe Tuba Arslan (44), kocasından 6 ay önce boşandı. Ancak eski koca Yalçın Özalpay, Arslan’a yönelik tehdit ve hakaretlerini sürdürdü. Arslan, Eskişehir’de 11 Ekim günü kocasının satırlı saldırısına uğradı. 44 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Arslan, “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”nde toprağa verildi.

HSK'den Ayşe Tuğba Arslan cinayetiyle ilgili inceleme izni

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanvekili Mehmet Yılmaz, Twitter hesabından, Arslan'ın öldürülmesi olayına ilişkin açıklamada bulundu.

Olayla ilgili tüm ayrıntıların, soruşturmayı yürüten Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kamuoyu ile paylaşıldığını anımsatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"HSK olarak söz konusu hususun incelenmesi için gerekli izin verilmiştir. İnceleme sonucunda ihmali görülen kamu görevlileri hakkında gereğine tevessül olunacağı ve sonucun yine kamuoyu ile paylaşılacağı hususu saygı ile duyurulur.

Yargının tarafsız, hızlı ve adil işlediği, güven verdiği, birlik ve kardeşliğin hüküm sürdüğü bir hukuk devleti ve ülke çocuklarımıza borcumuz."