'HSS Hisar'a Suriye sınırında ilk görev!

Yerli hava savunma sistemi projesinin ilk ürünü olan alçak irtifa HSS Hisar, Bahar Kalkanı Harekatı kapsamında ilk görevine gidiyor.

'HSS Hisar'a Suriye sınırında ilk görev!

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir Bahar Kalkanı harekatında Hisar’ın bir hafta içerisinde aktif göreve başlayacağını duyurdu.

Savunma Sanayii Başkanı Demir yaptığı açıklamada “Hava savunma sistem HİSAR'ın Bahar Kalkanı Harekatı'nda yerini alacak.” ifadeleri kullanıldı.

Hisar-A, Mart 2019’da yapılan canlı hedef uçak testlerinde dikey fırlatma yaparak tüm testlerden %100 başarıyla geçmişti. Sınıra gönderilecek olan sistemin de Hisar-A olacağı tahmin ediliyor zira Hisar-O henüz envantere kabul testlerini geçmiş değil. Seri üretim süreçleri devam eden Hisar-A, 10km iritfada ve 15km+ menzilde etkin koruma sağlıyor. Henüz envanterde yeterli sayıda olmasa da yerli savunma sanayiinin geldiği nokta adına bu gelişme büyük önem taşıyor. Dileriz ilerleyen yıllarda Hisar-O ve 150km+ menzilli Hisar-U projelerinin seri üretime başladığı süreçlere de tanık olabiliriz.