Huawei'den merakla beklenen 'Google' açıklaması

Huawei kullanıcıları bugün gelen Google'nin Huawei'ye erişim kısıtlaması yapacağı haberi ile sarsılmıştı. Huawei, kullanıcılarının beklediği açıklamayı yaptı. Açıklamada 'Google Play ve Google Play Protect'teki güvenlik korumaları mevcut Huawei cihazlarında çalışmaya devam edecek.' denildi.

Huawei'den merakla beklenen 'Google' açıklaması

Huawei'den kullanıcılarını bir nebze rahatlatan bir açıklama geldi. Açıklamaya göre şimdiye kadar satılan ve hali hazırda stoklarda bulunan tüm Huawei ve Honor akıllı telefon ve tablet ürünleri için güvenlik güncellemeleri ve satış sonrası hizmetler verilmeye devam edilecek. 

Google'ın, Huawei'yle olan ilişkilerini askıya alma kararı gündeme bomba gibi düştü. Karar birçok Huawei kullanıcısını endişeye sürükledi. Piyasaları altüst eden kararın ardından Huawei, müşterilerinin endişelerini giderebilmek için bir açıklama yaptı.

 

Huawei açıklmasında, Android'in dünyadaki gelişimine ve büyümesine önemli katkılarda bulunduklarını vurguladı. Huawei'nin Android’in en önemli küresel iş ortaklarından biri olduğu belirtilen açıklamada hem kullanıcılara hem de sektöre fayda sağlayan bir ekosistem geliştirmek için açık kaynaklı platformlarla yakın bir şekilde çalıştıkları ifade edildi. 

Şirket açıklamasında "Dünya çapında tüm kullanıcılara en iyi deneyimi sunmak amacıyla güvenli ve sürdürülebilir bir ekosistem kurmaya devam edeceğiz" dedi. Google ve Android'in değerlendirmeleri de açıklamada yer aldı

Google'dan açıklama

Google bilgilendirmesini yazılı olarak yaptı. Açıklamada  kullanıcıların merakla beklediği soruya yanıt olarak "Hizmetlerimizin kullanıcıları için Google Play ve Google Play Protect'teki güvenlik korumaları mevcut Huawei cihazlarında çalışmaya devam edecek." ifadeleri kullanıldı.

Android garanti verdi

Android'den yapılan açıklamada da, "ABD hükümetinin son eylemlerine uymak üzere attığımız adımlarla ilgili olarak Huawei kullanıcılarından gelen sorulara istinaden, ABD hükümetinin tüm gereksinimlerine uymakla birlikte, tüketicilerin halihazırda kullanmakta olduğu mevcut cihazlarda Google Play ve Google Play Protect’in güvenliği gibi hizmetlerin çalışmaya devam edeceğini garanti ederiz." denildi.

ABD, Çinli teknoloji şirketi Huawei'yi kara listeye almıştı

Google, Çinli teknoloji devi Huawei'nin ABD hükümeti tarafından kara listeye alınmasının ardından Huawei kullanıcılarının Android işletim sistemine olan erişimini askıya aldığını açıklamıştı.

Google'nin bu kararından sonra Intel ve Qualcomm gibi diğer ABD'li teknoloji şirketleri de Huawei'ye karşı yaptırım uygulayacağını duyurmuştu.