'Kargo borcunuz var' diyorlar ve...

Bir hukuk bürosunca vatandaşlara icra mesajları atılarak yapılan dolandırıcılığı tv100 ortaya çıkarmıştı. tv100 olayın peşini bırakmadı. Hukuk bürosunun sahibi avukat Muzaffer Yayalar’ı buldu. Avukat, suçu şirketlere attı ama ortada söylediği isimlerde ne bir şirket vardı, ne de bir yetkili çıktı.

tv100, bir hukuk bürosunca yapıldığı ileri sürülen dolandırıcılığı ortaya çıkarmıştı. tv100, bu kez iddiaların hedefindeki avukatı buldu.

Çok sayıda vatandaşın dolandırıldığı olayın adresi İstanbul’du… tv100, yaptığı araştırmada, bir hukuk bürosunun, vatandaşları “kargo borcunuz var” diye mesaj atarak dolandırdığını ortaya çıkardı.

Önce vatandaşlara “kargo borcunuz var” ya da “aldığınız ürüne üye olmuşsunuz üyelik bedeliniz var” şeklinde mesajlar atılıyordu.

Mesajların altında tek bir adres ve isim yer alıyordu.  “Yayalar hukuk bürosu” ve avukat Muzaffer Yayalar… 

Vatandaşlar mesajlardaki numarayı aradıklarında karşılarına çıkan kişi tarafından borçları olduğu öne sürülüyordu.

Baro'da kayıtlı nuramarasını kullandı

Bu numara, avukat Muzaffer Yayalar'ın Baro'da kayıtlı olduğu telefon numarasıydı. Telefona çıkan şahıslar, iddia ettikleri borcun ödenmemesi durumunda vatandaşları icraya vermekle tehdit ediyorlardı.

Vatandaşların sadece telefon numaraları değil, adres ve kimlik bilgileri de sözde hukuk bürosunda bulunuyordu.

Soruşturma başlatıldı

Bazı vatandaşlar, tehditler karşısında dolandıcıların ağına düşerek,  para yatıyordu. Onlarca kişinin şikayeti üzerine savcılık, Yayalar Hukuk Bürosu hakkında soruşturma başlattı.

Soruşturma sürerken, tv100’de olayın peşini bırakmayarak, bu kez iddiaların hedefindeki avukat Muzaffer Yayalar’ı buldu. 

Topu şirketlere attı

Yayalar, dolandırıcılık olaylarıyla ilgili topu şirketlere attı. O şirketlerin isilmeri global pazarlama, yelkenci pazarlama ve Barca Kozmetik’ti. tv100 o şirketleri de araştırdı, birinin adresine gitti.

Diğerlerinin ise ne adresleri ne de telefon numaraları vardı.  Soruşturma kapsamında avukat Yalalar’ın ifadesinin alınacağı da öğrenildi.