Hülle projesi tartışmasının belgeleri ortaya çıktı! İşte detaylar...

300 dönümlük arazi üzerinde yapımı başlayan Ata Sporları Merkezi İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyesi arasında siyasi çekişmeye neden oldu. İBB Başkanlığına Ekrem İmamoğlu'nun seçilmesinden sonra iptal edilen proje CHP'li ilçe belediyelerine kaydırıldı.

Başakşehir’de 300 dönümlük arazide spor ve kültür merkezi yapılacaktı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi değişince devam eden proje iptal edildi. O proje CHP’li ilçe belediyelerine kaydırılınca siyasi çekişme başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nun yanında 2018 yılında Ata Sporları Merkezi İnşaat projesi başlatıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Müdürlüğü projenin ihale duyurusunu 26 Temmuz 2018 tarihinde yaptı.

38 firma üzerinden ihale dosyası indirdi. Yaklaşık maliyet olarak 122 milyon olarak belirlenen ihaleye 8 firma teklif verdi. İhaleyi 91 milyon 972 bin liraya artım inşaat ile BAHAŞ İnşaat ortaklığı kazandı. İhaleyi kazanan şirketlerle 1 Kasım 2018 tarihinde sözleşme imzalandı. 300 dönüm alan üzerine yapılacak olan projenin 22 Ekim 2019 tarihinde bitirilmesi gerekiyordu. Bir yıl gibi kısa bir sürede bitirilecek olan projeye ilk başlangıç 7 Kasım 2018 tarihinde yapıldı.

29 Haziran 2019’da tekrarlanan İstanbul yerel seçimlerinde büyükşehir belediye başkanlığına Ekrem İmamoğlu seçilince proje siyasi çekişmenin ortasında kaldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi encümen kararı alarak, proje alanı sınırlarında kalan bir firmanın tahliyeye itiraz etmesini gerekçe gösterdi ve projeyi sonlandırdı. Encümen kararıyla yapımı iptal edilen Ata Sporları Merkezi’nin projesini üstlenen firmaya, CHP’li Beylikdüzü ve Büyükçekmece Belediyeleri’nin sahil kordonu düzenlemesi işini verdi.

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, ilçede yapılan projenin durdurularak CHP’li belediyelerin olduğu ilçelere kaydırılmasını siyasi bir intikam olarak değerlendirdi. İstanbul’da yaşayan her insanın eşit muamele görmesi gerektiğini söyleyen Kartoğlu, Başakşehir’inde İstanbul’un bir ilçesi olduğunu hatırlattı.