Huzurevinde skandal!

Emekli ve yaşlı insanlar için barınma yeri olarak kullanılan binadan gelen kokular dayanılmaz bir hal alınca acı gerçek ortaya çıktı. Üstelik bu ilk değildi, daha önce de bir yaşlı aynı şekilde ölmüş ve cesedi çürüyene kadar bulunamamıştı.

Huzurevinde skandal!

İngiltere'nin Suffolk bölgesinde yaşanan olay kan dondurdu. Londra'nın kuzeydoğusunda yer alan ve koyunlarıyla ünlü olan Suffolk'ta yaşlı ve bakıma muhtaç insanların kaldığı huzurevinde skandallar zinciri yaşandı. Orada yaşayan insanlar şoke olduklarını ifade etseler de bu ilk yaşanan olay değildi. Geçtiğimiz aylarda da yine yaşlı bir insan cesedi çürüdükten sonra bulunabilmişti.

İlki şubat ayında, ikincisi ise 8 Ağustos'ta ortaya çıkan skandallar zincirinde yaşlı insanların ölüme terk edildiği anlaşıldı. Suffolk Woodbridge'deki Mussidan Place'de mutfağını sinekler istila eden bir adam durumu belediyeye bildirince yan tarafta kalan kişinin hayatını kaybettiği ve cesedinin çürüdüğü ortaya çıktı.

Devlete ait olan bakım evlerinin sık sık bütçe kesintisi nedeniyle zor durumda kaldığı açıklanırken, yeterli ödenek verilmediği ileri sürüldü. Bölge sakinleri, şubat ayında bulunan cesedin kasım ayında vefat eden bir adama ait olduğunu ileri sürdü. 74 yaşındaki Valerie Kersey, son ölüm olayının ardından insanların daha çok korktuğunu söyledi.

78 yaşındaki Clive Field, zor durumda kaldıkları zamanlarda aradıkları acil yardım hattına bağlanabilmek için 20 dakika beklemeleri gerektiğini ifade ederek, "Biz yaşlı insanlar o kadar uzun sürede zaten ölebiliriz" dedi. 70 yaşındaki Trevor Rose, ise, yetkililerin binalar hakkındaki şikayetlere cevap veremediğini belirterek, yaşanan ölüm olayının ardından insanlara güven vermediğini söyledi.

En son ceset bulunduğunda olay yerinde inceleme yapan ekiple birlikte bulunan Woodbridge belediye başkanı Eamonn O'Nolan, bölge sakinleri ile bir toplantı yaparak, "Açıkçası, temel destek hizmetlerinin soğuk ve duygusuz bir şekilde sıfıra indirilmesinden oldukça korkuyorum. İki yaşlı insan öldü ve vücutları haftalarca ve aylarca keşfedilmemişken, komşuları ve yetkilileri ölümlerini tam olarak görmezden geldi. Çalışanlar belki hayatlarını kurtaramayacaktı ama en azından cesetler hemen keşfedilecekti" dedi.