İmamoğlu: 2 bin otel odası sağlık çalışanlarına ayrılacak

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu corona virüsü tedbirlerini açıklıyor. İmamoğlu, İstanbul Yenikapı'da İstanbul Yardımlaşma ve Koordinasyon Merkezi'nin oluşturulduğunu açıkladı. İmamoğlu 2 bin otel odasının sağlık çalışanlarına ayrılacağını açıkladı

İmamoğlu:  2 bin otel odası sağlık çalışanlarına ayrılacak

İmamoğlu’nun açıklamasından başlıklar şöyle:

Zor günlerin henüz başındayız. Bu mücadele tek başına bir hükümetin altından kalkabileceği mücadele değildir, herkes bu ortak mücadelenin parçası olmakla yükümlüdür.

İBB olarak onlarca yeni uygulamayı hayata geçirdik.

"2000 bin otel odası sağlık çalışanlarına ayrılacak"

Şehrimizin 600 otel yöneticisi ile görüşmeler yaptık. Sağlık çalışanlarımızın kendi ailelerini de korumak zorundayız. Bizler İstanbul’da ne yapabiliriz diye belediyelerimizle çalışmalar yapıyoruz. Bir takım alanları Sağlık Bakanlığımız ile paylaşıyoruz.

Kendi evlerinin dışında ve çalıştıkları hastanelere yürüme mesafelerindeki otellerde korunma konusunda bir anlaşmaya vardık. Toplamda 2000 odanın sağlık çalışanlarının kullanımına açılması için gerekli desteği sağladık.

 İBB olarak bu dönemde özel olarak yardıma ihtiyaç duyan tüm kişi ve kesimleri belirlemek bu kişilere fiziki, maddi ya da psikolojik destek sunmak, yardımlaşma çalışmalarını koordine etmek amacıyla İBB öncülüğünde tüm sivil toplumu ve gönüllüleri bir araya getirmek üzere İstanbul Yardımlaşma ve Koordinasyon Merkezi’ni oluşturduk. Yenikapı İstanbul Yardımlaşma ve Koordinasyon Merkezi oldu.

Atatürk Havalimanı çağrısı

Bu vesileyle hava - kara ve metro ile ulaşılabilecek en merkezi noktada bulunan ve pek çok boş ve kapalı mekana sahip olan Atatürk havalimanının hızla korona virüs ile mücadele için bir geçici hastaneye dönüştürülmesi kesinlikle düşünülmelidir.