İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu davasında karar açıklandı! Kararın ardından İmamoğlu'ndan ilk açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. İmamoğlu hakkında siyasi yasak kararı verildi. Kararın Yargıtay yolu açık bırakıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu davasında karar açıklandı! Kararın ardından İmamoğlu'ndan ilk açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. İmamoğlu hakkında siyasi yasak kararı verildi.

Yargıtay tarafından onanması durumunda geçerli olacak

Mahkeme ayrıca İmamoğlu'na siyasi yasak getirdi. Yasak, kararın Yargıtay tarafından onanması durumunda geçerli olacak.

Bugün görülen karar duruşmasında esasa ilişkin mütalaasını açıklayan savcı, Ekrem İmamoğlu için 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası ile Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) ‘siyasi yasak’ içeren 53. maddesinin de uygulanmasını istemişti.

Ceza sonrası Ekrem İmamoğlu'ndan ilk açıklama

Ekrem İmamoğlu, ceza sonrası ilk açıklamasında "Halkın verdiği yetkiyi öyle birkaç kişi alamaz, mücadelemiz daha güçlü başlıyor Allah'ın izniyle" dedi.

Kararın ardından Kılıçdaroğlu'ndan ilk sözler

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun hapis cezası ve siyasi yasak aldığı davayla alakalı Berlin'de ilk açıklamayı yaptı. 

Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Hukukun nasıl katledildiğini, bir kişinin iradesine teslim edilen bir devletin nasıl çürüdüğünü, adaletin nasıl çürüdüğünü, intikam duygusunun hangi noktalara taşındığını gayet net görüyoruz. Biz sonuna kadar adaleti savunacağız. Adaletsizliği yapanlara da bunu asla bırakmayacağız." 

Kılıçdaroğlu, Türkiye'ye dönüyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’na verilen cezanın ardından Türkiye'ye dönme kararı aldı. Özel uçakla Almanya’dan gelmesi beklenen Kılıçdaroğlu’nun önümüzdeki saatlerde İstanbul’a iniş yapması bekleniyor.