İBB duyurdu: Tüm metrolarda ücretsiz internet başladı! Hangi metrolarda internet var?

İBB (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) İstanbul'daki tüm metrolarda ücretsiz internet hizmetinin başladığını duyurdu. Geçen sene sadece yalnızca M2 hattında sunulan ücretsiz internet hizmeti artık tüm kapalı hatları kapsıyor. Peki, Hangi metrolarda internet var? Metro Wi-Fi nasıl bağlanabilirim?

İBB duyurdu: Tüm metrolarda ücretsiz internet başladı! Hangi metrolarda internet var?

İBB, geçtiğimiz yıl sadece M2 metro hattında geçerli ücretsiz internet hizmetini devreye sokmuştu. Geçtiğimiz yıllarda yurt dışında terör saldırıları yaşanmış ve pek çok ülke metrolardaki internet bağlantısını kesme kararı almıştı. Geçen yıla kadar Türkiye için de bu karar geçerliydi. FakatİBB Ekim ayında İstanbul metrosunda (yalnızca M2 hattı) ücretsiz internet hizmetini kullanıma sundu. Artık ücretsiz internet tüm kaplaı hatlarda kullanılabilecek. Peki, hangi metrolarda internet var?

İBB duyurdu: Tüm metrolarda ücretsiz internet başladı! Hangi metrolarda internet var? - Resim : 1

İBB DUYURDU: METROLARDA ÜCRETSİZ İNTERNET BAŞLADI!

İBB, geçen yıla kadar sadece  M2 hattında geçerli olan ücretsiz internet hizmetinin artık tüm kapalı hatlarda geçerli olduğunu duyurdu. Tramvay, otobüs gibi araçlarda ise ztaen araç yerin üzerinden gittiği için, toplu taşıma kullanan vatandaşlar kendi operatörleriyle internete bağlanabiliyor. İBB'nin aldığı bu karar sadece kapalı hatlarda geçerli.

HANGİ METROLARDA İNTERNET VAR?

Geçtiğimiz yıl sadece M2 hattında kullanılan ücretsiz internetin artık tüm kapalı hatlarda kullanılabiliyor. Yani yer altında giden tüm metrolarda da ücretsiz internet kullanabileceksiniz. Konuyla ilgili yapılan açıklamada Metro A.Ş’den Özgür Soy şunları söyledi:

"Hayata geçirdiğimiz bu uygulamalar ile kesintisiz iletişim imkanı sunarak yolcularımızın metro alanlarında geçirdikleri süreyi eğlenceli hale getirmeyi ve memnuniyetlerini artırmayı amaçlıyoruz."

İBB duyurdu: Tüm metrolarda ücretsiz internet başladı! Hangi metrolarda internet var? - Resim : 3

Metro Wi-Fi nasıl bağlanabilirim?

Akıllı telefonunuzda kablosuz ağ bağlantı ayarlarına gidin. İBB’ye ait Wi-Fi ağı karşınıza çıkacak. Tarayıcı üzerinde açılan giriş sayfasından tek seferlik kayıt olun ve gelen SMS’i yazarak girişinizi onaylayın.