İBB’de Murat Kazanasmaz’ın görevine son verildi

İBB'de trafik uzmanı olarak görev yapan Murat Kazanasmaz'ın görevine son verildi. Kazanasmaz 23 Haziran İBB Başkanlığı seçimleri öncesinde bir grup İBB çalışanı tarafından yapılan açıklamayı okumuştu.

İBB’de Murat Kazanasmaz’ın görevine son verildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde trafik uzmanı olarak görev yapan Murat Kazanasmaz'ın görevine son verildiği açıklandı.

Sözcü'ye konuşan Murat Kazanasmaz "İşten çıkarılmayı bekliyordum. Şaşırmadım. Ben hiçbir zaman siyasetin içinde olmadım ve bundan sonra da olmayı düşünmüyorum" dedi.

Bir grup İBB çalışanı, 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı ‘yenileme’ seçimlerinden 2 hafta önce İBB binası önünde miting düzenlemiş, mitinginde konuşmayı trafik uzmanı İBB çalışanı Murat Kazanasmaz yapmıştı. Açıklamada “İstanbulumuz için yıllardır kaynakları etkin ve verimli kullanarak yapılan yüzlerce hizmet ve faaliyeti bir algı operasyonu ile ‘israf' kavramına sıkıştırma ‘insafsızlığı' gösterenleri kınıyoruz” denilmişti.

Murat Kazanasmaz işten atıldı

Bu açıklamayı okuyan Murat Kazanasmaz’ın bugün işine son verildi. İşten çıkarmanın kendisine tebliğ edildiğini belirten Kazanasmaz “Olması gereken süreç işledi. İşten çıkarılmayı bekliyordum. Şaşırmadım. Ben hiçbir zaman siyasetin içinde olmadım ve bundan sonra da olmayı düşünmüyorum” dedi.

"Ben sadece bana verilen metni okudum"

Kazanasmaz, 12 Haziran 2019’daki ‘miting’ ile ilgili “Ben sadece o gün bana verilen metni okudum. Biz zaten Medya AŞ olarak belediyenin organizasyonlarında çağrılıp görev alırız. O gün de öyle oldu. Çağırdılar ve metni okumamı istediler.” diye konuştu.

"Siyasete bulaşmadım, bundan sonra da bulaşmayacağım"

Kazanasmaz “İmamoğlu yönetimine kırgın mısınız?” sorusuna ise “Kırgınlıktan ziyade 23 yıldır verilen bir emek var ortada. O anlamda kimseye kırgın değilim. Bu kararı bekliyordum. Ben siyasete hiçbir zaman bulaşmadım. Bundan sonra da bulaşmayacağım.” yorumunda bulundu.