İbrahim Kalın'dan İsveç gazetecinin provokatif sorusuna tepki! Röportajı yarıda bıraktı!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsveç devlet televizyonu Sweden Public TV'de Diamant Salihu’nun sorularını yanıtladı. İbrahim Kalın sunucunun "Türkiye'nin mafya ve uyuşturucu kaçakçıları için bir sığınak haline geldiği" şeklindeki provokatif sorusuna tepki gösterdi. Kalın, "Bu tamamen bir PKK ve FETÖ ağzıdır. Önce dürüst gazetecilik yapın. Bu saçma sorularla devam etmeyeceğim” diyerek röportajı yarıda kesti. İşte o anlar...

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsveç televizyonu Sweden Public TV'de Diamant Salihu'nun programına katıldı. Program sırasında gazetecinin sorusuna Kalın tepki gösterdi, röportajı yarıda kesti.

"Koca bir ülkeyi suçluyorsunuz"

Yaklaşık bir ay önce yapılmasına rağmen yeni yayınlanan röportajda sunucunun "Türkiye'nin mafya ve uyuşturucu kaçakçıları için bir sığınak haline geldiği" şeklindeki sorusuna sinirlenen İbrahim Kalın, bu suçlamaların asılsız olduğunu, Türkiye'nin mafyatik yapılar ve uyuşturucu ile mücadele konusunda asla taviz vermediğini ve bunlarla kararlılıkla mücadele ettiğini vurguladı. Kalın suçlamaların temelsiz olduğunu belirterek, "Koca bir ülkeyi suçluyorsunuz. Bu kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

"PKK ve FETÖ ağzıyla gazetecilik olmaz"

Sunucunun provokatif sorularına devam etmesi üzerine Kalın, "Türkiye'nin böyle mesnetsiz iddialarla suçlanmasını kabul edemem. Bu tamamen bir PKK ve FETÖ ağzıdır. Önce dürüst gazetecilik yapın. Biz bu iddiaları çok kez duyduk. Bu dürüst gazetecilik değil. Mesnetsiz suçlamalarda bulunup, yalan haberleri gerçek gibi sunuyorsunuz." dedi.

"Bu saçma sorularla devam etmeyeceğim"

İbrahim Kalın, "Bu saçma sorularla devam etmeyeceğim" diyerek sunucuya tepki gösterdi ve röportajı yarıda kesti.