Bakan Yardımcısı Çataklı açıkladı! Marmaris'te ormanı arıcının ateşi yaktı!

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınının, 85 yaşındaki arıcının yaktığı ateşle çıktığını belirtti.

Bakan Yardımcısı Çataklı açıkladı! Marmaris'te ormanı arıcının ateşi yaktı!

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Twitter’daki hesabından açıklama yaptı. Çataklı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın "Türkiye-Yunanistan arasında gerilim zirvedeyken sığınmacılar orman yangını çıkarıyor" açıklamasını da paylaşarak, "Siyaseti yalan üzerine kurulu malum şahıstan bir yalan daha. Şimdi de 'Muğla'daki yangını sığınmacılar çıkardı' yalanını ortaya atmış. İşin aslı, yangın 85 yaşında bir arıcının yaktığı ateşle çıktı, rüzgarla büyüdü. Tıpkı senin yabancı düşmanlığını körüklediğin gibi" dedi. 

Bakan Yardımcısı Çataklı, yangının başladığı arı kovanlarının bulunduğu alandan çekilen videoyu da paylaştı. Görüntüde, ateşi yakan arıcı da yer aldı.

Adliyeye sevk edildi

Marmaris yangınının ardından yürütülen incelemeler sonucu bölgede arıcılık yaptığı belirlenen ve gözaltına alınan M.Y. (85), jandarmadaki işlemleri sonrası adliyeye sevk edildi. M.Y., jandarmadaki ifadesinde, yangını kendisinin çıkarmadığını söyleyip, suçlamaları kabul etmedi.

Bakan Yardımcısı Çataklı açıkladı! Marmaris'te ormanı arıcının ateşi yaktı! - Resim : 1

Öte yandan M.Y.'nin, yangın sırasında alevleri söndürmeye çalışırken ellerinde yanıklar oluştuğu öğrenildi.