4 bakandan Elazığ’da ortak açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Elazığ'da ortak basın toplantısı düzenleyerek deprem bölgesine ilişkin son durumu paylaştı.

4 bakandan Elazığ’da ortak açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Elazığ ve Malatya'nın depremden etkilenen bölgelerinde okulların açılmasının 10 Şubat'a ertelendiğini duyurdu.

Bakan Soylu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Dün itibariyle ödemeleri başlattık, bankalar gece 12’ye kadar açık.

3 Şubat’ta Elazığ’ın tamamında açılacak okulların 10 Şubat’a, aynı zamanda Malatya’da 3 Şubat’ta açılacak okulların Doğanyol, Pötürge, kale ve Battalgazi ilçelerinde 10 Şubat’ta açılması konusunda kamuoyuna duyuru yapma zarureti ortaya çıkmıştır. Üniversiteler de 17 Şubat'ta açılacak. 10 okul için yıkım kararı alındı.

Kızılay’a gelen bağış toplamı şu ana kadar 27.5 milyon lira. Yine AFAD’a gelen bağış toplamı SMS toplamı; biliyorsunuz TV8’de 22,5 milyonluk SMS toplanmıştı. Toplam SMS 27 milyon 652 bin şu saat itibariyle, şu saat itibariyle 72 milyon.

Cumhurbaşkanımızın talimatıyla deprem bölgesine 44 milyon lira kaynak aktarıldı.

Elazığ ve Malatya'da 23 bin 286 çadır, 52 bin 658 battaniye, 19 bin 568 yatak dağıttık.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamalarından satır başları ise şöyle:

7'si yoğun bakımda, 64 yaralımızı servislerde takip ediyoruz.

Yüsra bebeğimiz ve annesinin yoğun bakımda tedavisi devam ediyor.

Azize ise servise alındı. Durumu son derce iyi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıklamaları şöyle:

Hızlı bir şekilde hasar tespit çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 158 yıkık binamız var. Acil yıkılması gereken 118 binamız var.

Malatya'da toplam 430 yıkık 4125 ağır hasarlı bina var. 20 tane de acil yıkılacak binamız mevcut.

Üç bin 850 yeni konut yapacağız.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un açıklamaları:

2 mobil sosyal hizmet merkezi hizmette. Bugüne kadar toplam bin 500’e yakın haneyi ziyaret ettik, 5 bin 500’e yakın vatandaşımızla da birebir görüşme yaptık.

Dün aldığımız bir kararla Elazığ ve Malatya’da işsizlik ödeneği ödemelerini öne çekmiş durumdayız. Bu ödemeleri 31 Ocak tarihinde gerçekleştireceğiz. 1 hafta öne almış olduk.