İçişleri Bakanı Soylu: Şehirde virüsle, dağda PKK ile mücadele ettik

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu yeni yıl mesajı yayınladı. Soylu mesajında, "Şehirde virüsle, dağda PKK virüsüyle mücadele ettik. PKK’yı da, korona virüsünü de inşallah çok kısa bir sürede sıfırlayacağız" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Soylu: Şehirde virüsle, dağda PKK ile mücadele ettik

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yayımladığı yeni yıl mesajında, insanın olduğu yerde hep umut olduğunu belirterek, “Bardağın dolu tarafına bakmak gibi, virüs salgını ve afetlerle geçen 2020 yılına da gelişleriyle yüzümüzü güldüren minik bebekleri, sporcularımızın uluslararası başarılarını, Ayasofya Camisi’ne kavuşmamızı, Karabağ ve Doğu Akdeniz’deki başarılarımızı hatırlayarak bakmak, daha iyi bir seçenek olsa gerek. Bütün dünyayı tesiri altına alan Covid-19 salgını, bütün sistemler üzerinde tıkanıklığa sebep olmasına rağmen, yine de bizleri hedeflerimizden ve yapmamız gerekenlerden asla vazgeçiremedi” dedi.

Asayiş, terör, uyuşturucu

“Elbette ki kolay olmadı. Güçlü bir liderlikle, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan aldığımız destek ve motivasyonla; asayiş, terör örgütleriyle ve uyuşturucu ile mücadele, trafik güvenliği gibi bütün başlıklarda gösterdiğimiz gayreti, salgını bahane etmeden kesintisiz sürdürdük” diyen Soylu, “Buna yönelik personel kapasitemize, teknik donanım kapasitemize, istihbarat kapasitemize, dijital alt yapılarımıza, siber güvenliğimize çok ciddi yatırımlar yapmaya devam ettik. Güvenlik birimlerimiz arasındaki entegrasyon, bilgi ve kapasite paylaşımına ağırlık verdik ve bu adımlarımız neticesinde pek çok alanda rakamlara yansıyan olumlu sonuçları bu yıl da gördük, doğru işlerimizi trendlere çevirmeyi bu yıl da sürdürdük. Virüs salgını yeni bir tecrübeydi. Şok edici hızla çevremizi saran, kayıplar verdiren bir süreçti. Belki sarsıldık ama asla yıkılmadık ve durmadık. Çok şükür kimseye muhtaç olmadan, hatta başkalarına yardım ederek; dünyada örneği olmayan Vefa Sosyal Destek Grupları ile market alışverişlerini dahi vatandaşlarımızın ayağına götürüp, toplamda 19 milyon hizmet ifa ederek, süreci en az zararla atlatmaya gayret ettik.

Deprem, sel ve çığ afetleri

Şehirde virüsle, dağda PKK virüsüyle mücadele ettik. PKK’yı da, korona virüsünü de inşallah çok kısa bir sürede sıfırlayacağız. Deprem, sel, çığ afetleri de üst üste geldi ama hiçbirisinde aciz kalmadık. Kayıplarımızın acısını, birlik olmanın verdiği güçle küllendirmeye çalıştık. Cenab-ı Hak tüm Şehitlerimize, afetlerde ve virüs salgınında kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza rahmet eylesin, gazilerimize ve tüm yaralılarımıza acil şifalar versin. Nihayetinde bir yılın daha sonuna ulaştık. 2200 yıldır bir devlet çatısı altında ve bir millet olarak yaşamaya alışmış insanlar olarak, çocuklarımıza güzel bir dünya mirası bırakmak için yeni bir yıla adım atıyoruz. Aziz milletimizin yeni yılını tebrik ediyor, bütün vatandaşlarımız için sağlık, huzur, bereket ve tükenmek bilmeyen bir umut vesilesi olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.