Uzun menzilli füzeyle saldırabilirler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, S-400'lerin alınmasının elzem olduğunu vurgulayarak, "Allah muhafaza, Türkiye'nin herhangi bir noktasına uzun menzilli bir füzeyle saldırabilirler. Yarın eyvah para etmez" dedi.

Uzun menzilli füzeyle saldırabilirler

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sahur programına katılan vatandaşlara hitap ederek, S-400'ler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi ve etnisite konularında açıklamalarda bulundu.

"Füzeyle saldırabilirler"

"Almayalım mı S-400'leri. Hani bağımsızlık, hani özgürlük?" diyen Soylu, geçmişte sadece imkan değil özgüven ve güç sorunlarından dolayı bu tür girişimlerin yapılamadığını ifade ederek, "Sadece para imkanı değil, özgüvenimiz ve gücümüz yoktu ama bugün tam anlamıyla var. Allah muhafaza, Türkiye'nin herhangi bir noktasına uzun menzilli bir füzeyle saldırabilirler. Yarın eyvah para etmez" diye konuştu.

Amerika'nın kendisini ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ü yaptırım listesine almasını da hatırlatan Soylu, "Dertleri sadece bizle mi, iki tane adamla mı yani? Biz 15 Temmuz'un ertesi günü 'darbe girişiminin arkasında Amerika vardır' dediğimiz için mi bunu yaptı? Hayır. Derdi Türkiye, demek istiyor ki 'patron benim, sana istediğimi yaparım.' Dediği bu. O zaman teslim olalım, mücadele etmeyelim. Bugün biz, teslim olma vaktini geçtik, bugün bizim dirençli durma vaktimizdir. Bir fiskeyle yıkılan, devrilen Türkiye'de bizi bir gecede yüzde 100 fakirleştirdiler. Şimdi de onu istiyorlar bizden, biz de direniyoruz. Yıllardır kazandıklarımızı bir gecede almak istiyorlar. Biz de vermek istemiyoruz. Bütün mücadele budur, bütün kavga budur" açıklamasında bulundu.

"Ben hayatımda böyle bir seçim görmedim"

İstanbul seçimlerinde haksızlığa uğradıklarını ileri süren Soylu, "Ben hayatımda böyle bir seçim görmedim. Bir seçim sonucuna itiraz edilir de, sandıkların yüzde 10'u açılır da fark 29 binden 13 bine mi düşer? Biz hakkımız savunmayalım mı yani? Biz bütün sandıkları açın dedik. Açtılar mı? Hayır. Açılsaydı 23 Haziran'a gerek olmazdı" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz hakkımız savunmayalım mı yani? Biz bütün sandıkları açın dedik. Açtılar mı? Hayır. Açılsaydı 23 Haziran'a gerek olmazdı" dedi.

"Rövanşizm tehlikelidir"

23 Haziran'da yapılacak seçimin bir siyasal çatışma merkezi haline getirilmeye çalışıldığı konusunda endişeli olduğunu dile getiren Soylu, "Türkiye'yi yeniden, herkesin fişlendiği; Alevi'sinin, Sünni'sinin, dindarının, Kürt'ün herkesin fişlendiği bir sürece sokmak isteyenlerin o alışkanlığını gördüm. Bunun adına ben rövanşizm diyorum. Bu rövanşizm tehlikelidir. Bunu, İstanbul'un gücü üzerinden Türkiye'nin istikrarını bozmaya yönelik bir adım olarak görüyorum. Hesabın da bu olduğu anlamını çıkarıyorum" dedi.