Bakan Soylu ülkesine dönen Suriyeli sayısını açıkladı: 321 bin

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, iç savaş nedeniyle ülkelerini terk edip Türkiye'ye gelen 321 bin Suriyeli'nin güvenli bölgelere geri döndüğü söyledi.

Bakan Soylu ülkesine dönen Suriyeli sayısını açıkladı: 321 bin

Türkiye'den ayrılarak ülkesine dönen Suriyeli mülteci sayısıyla ilgili resmi açıklama geldi. Ankara Kızılcahamam'da düzenlenen 'Vali Yardımcıları AFAD Koordinasyon Toplantısı'nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, savaş nedeniyle Türkiye'ye sığınan Suriyeli mültecilerden 321 bininin Suriye'deki güvenli bölgelere geri döndüğünü açıkladı. Türkiye'de son verilere göre 3 milyon 650 bin civarında Suriyeli sığınmacı barınıyordu.

Türkiye genelinde 12 bin 276 afet ve acil durum toplanma alanı belirlendiğini ifade eden Soylu, Afet Yönetim ve Karar Destek Sistemi (AYDES) ile iletişim ve koordinasyon noktasındaki ihtiyaçların karşılanması için tasarlandığını söyledi.

Soylu, AFAD Başkanlığı aracılığıyla 2009'dan bugüne kadar 49 bin 524 afet konutu yapıldığını aktardı.

Türkiye'nin, Küresel İnsani Yardım Raporuna göre, 8 milyar dolar ile 2017'de en çok insani yardım yapan ülke olduğunu vurgulayan Soylu, 5 kıtada 50'den fazla ülkede yardım çalışmaları gerçekleştirildiğini anlattı.

Afrin ve İdlib'de 368 noktada, Fırat Kalkanı bölgesinde 285 noktada yardım faaliyetlerinin halen devam ettiğini aktaran Soylu, "Şu ana kadar 321 bin 93 Suriyeli kardeşimiz bu güvenli bölgelere geri dönmüştür" dedi.