Bakan Soylu ve Kirişci'den yangın açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci yangına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Kirişci "Büyük ölçüde sıkıntı giderilebilmiş durumda" dedi. İçişleri Bakanı Soylu da riskli olan bir bölgenin kaldığını belirterek yangının büyüme riskinin önemli ölçüde atlatıldığını söyledi.

Bakan Soylu ve Kirişci'den yangın açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Kirişci yangına ilişkin açıklama yaptı. 

Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, "Toplam araç sayısı bakımından adım atacak yer yok. Şunu çok rahatlıkla söyleyebiliriz. Büyük ölçüde sıkıntı giderilebilmiş durumda. Son sözü söylemek için bugünü izlemek durumundayız" dedi.

Marmaris'e yangının atlama tehlikesinin bir bölge dışında kalmadığını söyleyen Bakan Soylu da "Yangının başlarında yangın alanlarına sivil halkın girmesini engelledik. Sahada çok profesyonel bir çalışma oldu. Ekiplerin birbiriyle iletişimi oldu, yani aman birisine bir şey olacak mı endişesi olmadı. Profesyonel ekiplerin birbiriyle organizasyonu çok iyi oldu, hava ve kara koordinasyonu çok iyi oldu" ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Hava ve kara koordinasyonu çok iyi oldu. Özellikle yangının Yeşil Belde'ye atlama ihtimali ortadan kalktı. Bir bölge var. Onunla ilgili hem karadan hem karadan etrafı çevrili bir şekilde çalışmalar sürüyor.

Bu ormanların sahibi doğadır. Bu ormanları sahibi kimse kusura bakmasın. Altına arabasını alıp bu ormana girip "Ben de biraz piknik yapayım" diyen kişilerin değildir.

Bu işlerden canı yanan bir vatandaş olarak söylüyorum, bu cezalar artırılmalıdır. Bu kadar sorumsuzluğun da kendi adına güçlü bir cezası olması gerekir.