İçişleri Bakanı Süleyman Soylu isyan etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yunanistan sularında insanlık dışı mülteci hareketlerine tepki gösterdi ve bu insanları kendi kaderlerine mahkum ederken karasularımızı ihlal eden Yunanistan'ı ve Avrupa Birliği'ni kınadı.

Muğla'nın Bodrum'un ilçesi açıklarındaki Kardak kayalıkları bölgesinde, karasuyu ihlali yaptığı belirlenen 2 Yunan Sahil Güvenlik botu, Türk botları tarafından uzaklaştırıldı. Önleme faaliyeti sırasında bir Türk ve Yunan botu arasında sürtünme yaşandığı bildirildi. 

Yunanistan açıklarında hayatını kaybeden ya da insanlık dışı şekillerde taşınmaya çalışıp can pazarı yaşayan mültecilerin yardımına Türkiye koşuyor.

Türk Sahil Güvenlik güçlerinin bugün yine yardıma koştuğu mültecilere Yunanistan ve Avrupa'nın sırtını dönmesine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Soylu, Avrupa Parlementosunu, Avrupa Birliği Üye Ülkelerinin Dış Sınırlarının Yönetimi için Operasyonel İşbirliği Ajansı, "Frontex"i ve Yunanistan Parlemento Üyesi Notis Mitarachi'yi paylaşımında etiketledi ve sağduyuya davet etti.