Bakan Soylu'dan Sinan Ateş suikastı açıklaması: Tetiği çekenden başka bir kişi daha aranıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakanlık binasında gündeme dair açıklamalarda bulunuyor. İBB'ye terör soruşturması ile Soylu, "Aramalar var. Bugüne kadar 40 arama gerçekleştirilmiş, 20'sinde konuşma gerçekleştirilmiştir." dedi. Eski Ülkü Ocakları Sinan Ateş'in suikast sonucu öldürülmesiyle ilgili açıklama yapan Soyu, "Tetiği çekenden başka bir kişi daha aranıyor. 3 kişi arıyorduk, 2 kişiye düştü. Araştırmalar, soruşturmalar, kamuoyu bilgilendirilerek devam edecektir" dedi.

Bakan Soylu'dan Sinan Ateş suikastı açıklaması: Tetiği çekenden başka bir kişi daha aranıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bakanlık binasında gündeme dair açıklamalarda bulunuyor. 

Bakan Soylu'nun açıklamaları şöyle:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yurt içindeki terörist sayısını açıkladı. Bakan Soylu, "Yurt içinde terörist sayısı 120’nin altına inmiştir" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Kaçak göçle mücadelede 2022 yılında toplam 285 bin 27 düzensiz göçmen ve 8 bin 980 organizatör yakalanmıştır.

"Sinan Ateş'in ölümü"

Soruşturma Ankara Başsavcılığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülüyor. Tetiği çekenden başka bir kişi daha aranıyor. 3 kişi arıyorduk, 2 kişiye düştü. Sosyal medya dedikoduları ve tezviratları ile adım atmak soruşturmayı selamete getirmez. Buradan siyaset üretmeye çalışmak soruşturmayı selamete getirmez. Araştırmalar, soruşturmalar, kamuoyu bilgilendirilerek devam edecektir.

Soylu ve İmamoğlu'nun telefonla konuşması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ekrem İmamoğlu ile telefon görüşmesine ilişkin, "Aramalar var. Bugüne kadar 40 arama gerçekleştirilmiş, 20'sinde konuşma gerçekleştirilmiştir." dedi.

Bakanlığın İBB raporu

İçişleri bakanlığı'nın İBB'ye yönelik terör soruşturması raporuna da değinen Soylu şunları söyledi:

"Benden CHP Genel Merkezi'ne karşı beni ezdirme diyebilirsin, hemşehri olduğumuzu söyleyebilirsin. Ama yalan demen normal değildir. Basın toplantısında arkadaşların verdiği bilgiler çerçevesinde bir iflası görüyoruz. Bu adamları yoldan geçerken mi aldık. İddia ettiğiniz kişileri belediyeye almadım, bana iftira atıyorsunuz demedi. Kıvırmak doğru değil. Değer ailesi nedir? Terör örgütü PKK, dağa adam götürüyor. Kardeşlerini işe sokuyor belediyelerde. Yaptığı açıklamalarda terör örgütüyle irtibatlıları almadım demiyor. Bunun bir karşılığı yoktur. Devlet bunu sorgulamakla mükelleftir. 

Ben bunları işten atacak yetkiye sahip değilim. Atıldıktan sonra burada bitmiyor. Atılanlar OHAL kurumuna başvuruyor. Ondan sonra da mahkeme süreci var ve oraya gidiyor. Ben İBB'ye sandalye atacağım acaba Ekrem İmamoğlu bugün işe kimi aldı? Ömrü devlete küfretmekle geçen insanları karşısına dizmiş, devleti küfür etmeyi takla atarak değiştiren anlayışı devam ettirmeye çalışıyorlar. Ben iki taneyi tespit ettim attım diyor. Demek ki atma yetkin var."

Ayrıntılar geliyor...