İçİşleri Bakanlığı personel alımı yapacak! Başvuru şartları açıklandı!

Devlet kurumunda çalışmak isteyen vatandaşlar müjde İç İşleri Bakanlığı'ndan geldi. Memur alımı yapacağını duyuran bakanlık, başvuru şartlarını ve tüm detayları açıkladı. Kontenjan sayıları da belirlenen personel alımına ilişkin detaylar...

İçİşleri Bakanlığı personel alımı yapacak! Başvuru şartları açıklandı!

İçişleri Bakanlığı tarafından memur alımı yapılacağı duyuruldu. Devlet dairesinde çalışmak isteyen, memur alımlarını bekleyen vatandaşlara müjde verildi. Başvuru detayları ve şartları bakanlık tarafından açıklandı. Kontenjan ve kadro bilgileri de aktarıldı. İçişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamasında merkez teşkilatında Genel İdare Hizmetleri Sınıfına 50 adet İçişleri Bakanlığı Dernekler Denetçi Yardımcısı alacağını belirtti. Yapılacak personel alımında KPSS şartı olduğu belirtildi.

Puan şartı var

Bakanlık bünyesinde çalışmak üzere alınacak memurlar için KPSS şartı bulunduğu açıklandı. KPSS'den 70 puan ve üzerinde puan alan adaylar başvuru yapabilecek. 

Memur alımı başvuru şartları neler?

1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında sayılan şartları taşımak,

2- En az dört yıllık lisans eğitimi veren hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilen yurt içi ve yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olmak,

3- Giriş(sözlü) sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01/01/1988 tarihinden sonra doğanlar),

4- Görev yapılmasına engel bir halin olmadığına dair yazılı beyanda bulunmuş olmak,

5- Sınavın yapılacağı dönemde son başvuru tarihi itibariyle geçerlilik süresi dolmamış “Kamu Personel Seçme Sınavı KPSSP(23)” puan türünden en az 70 ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla ilan edilen kadro sayısının en fazla dört katı aday arasına girmek (sıralamaya giren son aday ile aynı puana sahip diğer adaylar da giriş(sözlü) sınavına alınır).

Memur alımı başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak?

İçişleri Bakanlığı memur alımı için başvurmak isteyen adaylar,  başvurularını bakanlığın www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesindeki “Duyurular” kısmında yayımlanacak olan “İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru” linki aracılığıyla e-Devlet üzerinden çevrimiçi olarak yapacaktır. Başvurular 26-30 Aralık 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

E-Devlet üzerinden “İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru” linkine erişim sağlandığında, bilgiler otomatik olarak gelecektir. Otomatik gelen bilgilerde eksik ya da yanlış bilgilerin olması halinde bilgilerin güncelletilmesi gerekmektedir.

Yurt içindeki veya yurt dışındaki öğretim kurumlarından mezun olup, bu ilanda aranılan öğrenim durumuna ilişkin denkliği olan adayların, diploma veya mezuniyet belgesi yerine denklik gösterir belgelerini pdf ya da jpeg formatında sınav modülüne yüklemeleri gerekmektedir.

E–Devlet üzerinden “İçişleri Bakanlığı Aday Profil Bilgileri Düzenleme ve Sınav Başvuru” linki aracılığı ile açılan uygulamada yer alan “Kişisel Bilgiler” sayfasında fotoğrafı otomatik gelmeyen 2/4 adayların, Bakanlığın Personel Genel Müdürlüğünün  https://www.icisleri.gov.tr/personel internet adresinin “Personel Kimlik Kartı” sekmesinin “Personel Kimlik Kartında Kullanılacak Fotoğraf Standartları” bölümünde yer alan özelliklere uygun olarak çektirilmiş fotoğrafını (600×800 boyutlarında 300 dpi çözünürlükte) pdf ya da jpeg formatında modüle yüklemeleri zorunludur.

Memur alımı sınavlar hangi tarihlerde yapılacak?

İç İşleri Bakanlığı personel alımı için giriş sınavı 06-10 Şubat 2023 tarihleri arasında Ankara’da yapılacaktır.