İçişleri Bakanlığı'ndan Ahmet Akın hakkında ihale soruşturması izni
İçişleri Bakanlığı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın hakkında, 2024 yılında gerçekleştirilen bir ihale sürecine ilişkin iddialar kapsamında soruşturma izni verdi.
İçişleri Bakanlığı, Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Akın hakkında 2024'te yapılan ihaleye ilişkin olarak soruşturma izni verdi.
Sabah gazetesinde yer alan habere göre, soruşturma kapsamında Cumhuriyet Bayramı kutlamaları öncesinde Milli Kuvvetler Caddesi'nde bir firma tarafından yapılan dekoratif süsleme, tak kurulumu ve özel ışıklandırma çalışmalarının 28 Ekim 2024'te tamamlandığı belirlendi.
Aynı işe ilişkin 2 milyon liralık ihalenin ise çalışmalar tamamlandıktan yaklaşık iki ay sonra, 31 Aralık 2024'te düzenlendiği, sözleşmenin de 15 Ocak 2025'te imzalandığı tespit edildi.

BAKANLIKTAN SORUŞTURMA İZNİ
AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve Denetim Komisyonu Üyesi avukat Birol Şahin, ihalede usulsüzlük olduğu iddiasıyla konuyu İçişleri Bakanlığı'na taşıdı.
Bakanlığın, iddialarla ilgili soruşturma izni verdiği öğrenildi.
Mansur Yavaş'tan Burcu Köksal açıklaması: Uygun bulmuyorumSiyaset