Borcu olanlar dikkat! Elektrik, su, doğalgaz, telefon... Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor

Hukukçu Mustafa Zafer tv100 canlı yayınında milyonlarca vatandaşı ilgilendiren icrada dar gelirliye destek paketinin detaylarını paylaştı. Paketin iki aşamada devreye gireceğini kaydeden Zafer, borçların nasıl silineceğini anlattı. Elektrik, su, doğalgaz, telefon borcu nedeniyle icralık olmuş vatandaşların yanında kredi borcu, varlık yönetim şirketlerine devredilmiş olan borçları kapsayan düzenlemeye ilişkin bilinmesi gerekenler...

Hukukçu Mustafa Zafer tv100 canlı yayınında icrada dar gelirliye destek paketinin detaylarını anlattı.

Paketin iki aşamada geçerli olacağını kaydeden Zafer, elektrik, su, doğalgaz, telefon aboneliklerini kapsayan temel ihtiyaç aşamasının icra takibinde 2 bin liraya kadar olan borçların Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı'nca çalışılan paket ile silineceğini ifade etti.

İkinci aşamada ise vatandaşlar 2 bin 500 liraya kadar olan varlık yönetim şirketlerine devredilmiş olan kredi ve kredi kartı borçları için yeni düzenlemeden faydalanabilecek.

Mustafa Zafer mevcutta 24 milyon icra dosyası olduğunu paket çerçevesinde 9 milyonunun silinmesinin planlandığını söyledi.