İddia: İran'da yetkililer genç protestocunun cesedini çaldı

İran'da Mahsa Amini'nin saçı göründüğü için gözaltına alındıktan sonra ölümü olayının ardından protestolar sürüyor. 16 yaşındaki genç bir protestocunun gözaltında öldürüldüğü ve ailesinin bulduktan sonra defnettiği yerden cesedinin çalındığı iddia ediliyor.

İddia: İran'da yetkililer genç protestocunun cesedini çaldı

Nika Shakarami, 20 Eylül'de İran'ın başkenti Tahran'da "uygunsuz kıyafet" nedeniyle tutuklanan Mahsa Amini'nin ölümüyle alevlenen protestolara katıldıktan sonra 10 gün boyunca ortadan kayboldu.

BBC'nin haberine göre 16 yaşındaki Shakarami'nin ailesi, Shakarami'nin bir arkadaşına güvenlik güçleri tarafından kovalandığını söyledikten günler sonra, başkentteki bir gözaltı merkezindeki morgda cesedini buldu.

Teyzesi Atash Shakarami verdiği demeçte, "Onu teşhis etmeye gittiğimizde vücudunu görmemize izin vermediler, sadece yüzünü birkaç saniyeliğine görmemize izin verdiler" dedi.

Aile daha sonra cesedi 17 yaşına gireceği doğum günü olan Pazar gününde, babasının  doğduğu batı İran'daki Khorramabad kasabasına getirdi.

Ancak aileye yakın bir kaynak, cesedin daha sonra İran güçleri tarafından "çalındığını" ve 40 km uzaklıktaki Veysian köyüne gömüldüğünü söyledi.

İddia: İran'da yetkililer genç protestocunun cesedini çaldı - Resim : 1

Halası Atash tutuklandı. Yetkililer, ailesi protestolara katılırsa onu öldürmekle tehdit etti.

Yüzlerce protestocu, 16 yaşındaki gencin ölümünün ardından Khorramabad mezarlığında toplandı ve dini lider Ayetullah Hamaney'e yönelik "diktatöre ölüm" sloganları attı.