İfadesi şoke etti! Metin Hara'nın aylık geliri

Metin Hara, diploması olmadığı halde hasta tedavi etmek veya tabip unvanını takınmak' suçundan yargılamasında verdiği ifadede, kimlik tespitinde mesleğinin 'yazar, konuşmacı ve fizyoterapist' olduğunu, aylık gelirinin 15-20 bin TL arasında olduğunu söyledi.

İfadesi şoke etti! Metin Hara'nın aylık geliri

Bir dönem Adriana Lima ile aşk yaşayan yazar Metin Hara hakkında Beşiktaş Kaymakamlığı İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün şikayeti üzerine İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından 'diploması olmadığı halde hasta tedavi etmek veya tabip unvanını takınmak' suçundan 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Metin Hara ile taraf avukatları katıldı. Metin Hara, kimlik tespitinde mesleğinin 'yazar, konuşmacı ve fizyoterapist' olduğunu, aylık gelirinin 15-20 bin TL arasında olduğunu söyledi.

Hara, savunmasında, fizyoterapistlik lisansına sahip olduğunu belirterek, "1219 sayılı kanunun 13. maddesinde fizyoterapistlerin neler yapabilecekleri düzenlenmiştir. Hastalık dışında da yapabileceği bazı şeyler vardır. Benim yaptığım şey de Sufi nefesi isminde aparatsız, yan etkisiz, bilimsel olarak kanıtlanmış etkisi olan bir tekniktir. Yaklaşık 14-15 yıldır süre gelen etkinliklerimizde her katılımcımızdan yaptığımız şeyin tıbbi tedavi yerine geçmediğine dair ıslak imzalı onay belgesi alınmaktadır" dedi.

Metin Hara, savunmasına şöyle devam etti: Bu etkinlikler devlet kurumları dahil birçok üniversitede, birçok eğitim kurumunda ve tıbbi sempozyumlarda verilmiştir. Tek bir meslek ihlali şikayeti dahi olmamıştır. Bu tarz bir durum içerinde olmam beni yaralamıştır. Basında ‘işyeri Sağlık Bakanlığı tarafından mühürlendi ve diploması yok’ denmesi, mesleki kariyerimi ciddi anlamda zedelemiştir.

"İnsanları sömürmeye girecek hiçbir tedavi iddiasına girmedim, iyilik halini arttırmaktı amacım. Verdiğim seminerlerle tıbbi tedavi yapmam mümkün değildir. Çapa’daki birçok hocamla programlara çıktım. Eğer bir meslek aşımı olsa bu hocalarımız gereken müdahaleleri yapardı. Seminerlere katılanların da şikayeti yoktu. Sadece magazinsel haberler çıkınca ben kendimi burada buldum. Hekim hocalarımızın da şahitliğine başvurulabilir” dedi.

Mahkeme, Metin Hara’nın mühürlenen işyerinde çalışanların tanık olarak dinlenmesi için ve tanıkların kimlik bilgilerinin sanık avukatı tarafından mahkemeye bildirilmesi için süre vererek duruşmayı erteledi.