İhbar üzerine eve giden polis ekipleri 10 metrelik dev canavarı yakaladı... Evden çıkarken bir de uyarı yaptılar

İnsanların yaşadığı bölgede görülen 3 metrelik timsah, polis ekiplerinin zorlu yakalama anlarından sonra ağzı bantlanıp kamyonetin arkasına koyuldu. Yetkililer, bu dönemin timsahların çiftleşme mevsimi olması sebebiyle, her yerde karşılaşılabileceği konusunda halkı uyardı. Timsahlar, çiftleşme mevsimlerinde birkaç ay boyunca oldukça aktif oluyorlar ve her köşeden çıkabiliyorlar.

İhbar üzerine eve giden polis ekipleri 10 metrelik dev canavarı yakaladı... Evden çıkarken bir de uyarı yaptılar

Florida polisi, bir konut caddesinde dolaşırken yakalanan yaklaşık 3 metrelik bir timsahla boğuştu. Yüzbaşı Phil Walters, Tampa Polis Departmanına devasa yaratığı yoldan çekip bataklığın güvenliğine geri götürmesine yardım etti. Timsah 3 metre uzunluğundaydı ve hayvanı bastırmak için bir avuç yetişkin adam aldı.

BİRKAÇ AY ÇOK AKTİF OLACAKLAR

Yetkililer pullu yaratığın keskin dişlerini bantladılar ve Walters'ın kamyonuna koymadan önce dört bacağını tuttular. Walters, timsah çiftleşme mevsiminin hemen köşede olduğunu ve önümüzdeki birkaç ay boyunca çok aktif olmalarını beklediğini söyledi. Timsah avcısı, geçen hafta kamyonunun arkasında 10 timsah olduğunu ekledi. 

İhbar üzerine eve giden polis ekipleri 10 metrelik dev canavarı yakaladı... Evden çıkarken bir de uyarı yaptılar - Resim : 1

YILIN BU ZAMANI HER YERDE OLABİLİRLER

FOX 13'e konuşan Walters, "Yılın bu zamanı, her ne sebeple olursa olsun etrafta dolaşmaya, aşkı aramaya, yemek yiyecek yeni yerler aramaya başlıyorlar. Bu, çevrenizden gerçekten haberdar olma zamanı. Ayaklarınızı ve ellerinizi nereye koyduğunuza bakın. Havuza atlamadan önce bakın. Bu mevsimde onları havuzlardan çıkarıyorum. Kapıdan çıkmadan önce bakın. Köpek kapınız varsa, yataktan çıkmadan önce bakın." dedi.

İhbar üzerine eve giden polis ekipleri 10 metrelik dev canavarı yakaladı... Evden çıkarken bir de uyarı yaptılar - Resim : 2

TİMSAHLARIN KUR MEVSİMİ

Florida Balık ve Yaban Hayatı Koruma Komisyonu'na (FWC) göre, timsah kur mevsimi Nisan'da başlar ve çiftleşme Haziran ve Temmuz'da başlar. Dişiler, toprak, bitki örtüsü veya molozdan oluşan bir höyük yuvası inşa eder ve Haziran sonu veya Temmuz başında ortalama 32 ila 46 yumurta bırakır. Yavru timsahların yumurtadan çıkması Ağustos ortasından Eylül başına kadar gerçekleşir.

İhbar üzerine eve giden polis ekipleri 10 metrelik dev canavarı yakaladı... Evden çıkarken bir de uyarı yaptılar - Resim : 3

ARABAYI BİLE PARÇAYABİLİR

Walters, yılın bu zamanında bölge sakinlerinin çevrelerinden haberdar olmalarının önemli olduğunu söylüyor ve bir Floridalı büyük sürüngene çarpsaydı arabalarının parçalanacağını paylaşıyor. FWC'ye göre, bir timsah en az 1,2 metre uzunluğundaysa, insanlar, evcil hayvanlar veya mülk için bir tehdit oluşturduğuna inanılır.