İhtiyaç sahibi ailelere 1250 TL yardım! Hemen başvuru yapabilirsiniz! Sosyal yardımlara bir yenisi daha eklendi

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek verilmeye devam ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen sosyal yardımlara bir yenisi daha eklendi.

İhtiyaç sahibi ailelere 1250 TL yardım! Hemen başvuru yapabilirsiniz! Sosyal yardımlara bir yenisi daha eklendi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardımlarına bir yenisini daha ekledi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen sosyal yardımlar merak konusu oluyor. Hangi vatandaşlara sosyal yardım ödemesi yapılıp yapılmadığı araştırma konusu olmayı başardı.

İhtiyaç sahibi ailelere 1250 TL yardım!

Devlet tarafından koyulan şartlar kapsamında hane içerisindeki kişi başına düşen gelir net asgari ücretin üçte birinden az olması gerekiyor. Bu kapsamda hane içinde kişi başına düşen gelirin 1833 TL’den az olması gerekiyor.

Devlet tarafından verilen yardımlar çocuk sayısına göre 650 TL’den başlayarak 1250 TL’ye kadar ödeme yapılmaktadır. Bu sosyal yardımdan faydalanmak için e-devlet üzerinden ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden başvuru yapmanız gerekiyor. Devlet tarafından verilen bu sosyal yardımlar Haziran 2023 tarihine kadar ödenecek olup daha sonra bu yardımlar sona erecektir.