İki bakan tartıştı mı? Numan Kurtulmuş yanıtladı

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, canlı yayında açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, İki bakanın birbiriyle tartıştığı ile ilgili soruya, "Aile içerisinde konuşulur. Sorun varsa çözülür" şeklinde cevap verdi.

İki bakan tartıştı mı? Numan Kurtulmuş yanıtladı

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, katıldığı bir programda gündeme dair açıklamalarda bulundu. AK Parti'de iki bakanın birbiriyle tartışmasıyla ilgili soru üzerine Numan Kurtulmuş, "Parti içindeki olanlar aile içi meseleler gibidir. Bunlar içeride konuşulur ve orada kalır. Sorun varsa istişare edilir karar alınır. Tartışmaların kamuoyu önünde olması son derece yanlıştır" şeklinde yanıtladı.  

Numan Kurtulmuş'un Haber Global'de yaptığı açıklamalardan öne çıkanlar ise şöyle; 

"Türkiye'ye büyük görev düşüyor"

(Kasım Süleymani'nin öldürmesi) Bölge tam bir cadı kazanı. İran için önemli birinin bu denli öldürülmesi hukuksuz ve yanlıştır. Bölgedeki tüm parametreleri değiştiren bir suikast olarak görüyoruz. Bölgede Sünni-Şii çatışmasının da fitilini ateşleyebilecek bir davranış, dağılmayı önlemek için itidalli davranılması gerekiyor. Burada Türkiye'ye büyük görev düşüyor. Çabalarımızı artıracağız.

"Uluslararası anlaşmaya uygun bir anlaşma"

(Libya tezkeresi) Türkiye iki tane önemli bir karar aldı. Birincisi Barış Pınarı kararı, ikincisi de Libya kararı. Türkiye uluslararası anlaşmaya uygun bir anlaşma yaptı. Hafter denilen bir darbecinin yaptıklarına ilişkin Türkiye meşru hükümetin taleplerine karşılıksız kalamazdı. 

Deniz, hava ve kara unsurlarımız gitmesi için hukuka aykırı bir konu kalmadı. Türkiye'nin bundan sonraki stratejisi askeri olacaktır.

Bizim amacımız Orta doğuda temel stratejidir. Bizim bölgenin kurtuluşu olarak bir amacımız var. Birliği ve beraberliği sağlamaktadır. Türkiye'nin amacı fiilen Libya'yı ikiye bölünmesi engellemek. 

"Geniş bir kadroyla yola çıkmak istiyoruz"

(AK Parti'nin kongre süreci) Söylemimizi daha da güçlendirerek yolumuza devam edeceğiz. Kitlelerimizi çoğaltarak geniş bir kadroyla yola çıkmak istiyoruz. Milletimizin de istediği söylemlerimizi güçlendirmemizdir. Partiye yük olmayacak isimleri çoğaltarak yolumuza devam edeceğiz. Bundan sonra hiç kimse Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi karizmasının arkasına saklanarak siyaset yapmayacak. 

AF yasası ve ceza infaz düzenlemesi

Cezaevleri çok doldu bunları boşaltalım diye bir şey söz konusu değil. Ceza indirimi meselesi af olarak anlaşılmamalı. Toplumsal beklentileri göz ardı edemeyiz. 

"Parti değil devletin projesi"

(Kanal İstanbul Projesi tartışması) Birçok kurumdan görüş alındı, rota belli oldu. Yapılan çalışmalar sonucunda parti değil devletin projesi olduğunu görmek lazım.

MHP Lideri de Kanal İstanbul'a karşıydı. Şimdi destek veren açıklama yaptı. Sizin de geçmişte karşı çıkan açıklamalarınız oldu. Ne değişti? Araştırmalar mı sizi buraya getirdi?

Numan Kurtulmuş: Şimdi burada o günün şartları ile bugünün şartları arasında farklılıklar çok açık, ayan beyan ortadadır. Bu artık yapılan çalışmalar sonucunda artık bir parti çalışması olmasının ötesinde devletin bir projesi haline gelmiştir. Türkiye'nin büyük projelerinden biri haline gelmiştir. Bu meseleyi bu açıdan görmek lazım. En faydalı ne şekilde yapılacaksa görüşleri bu şekilde belirtmekte fayda görürüm.

Yeni Partilerin siyasete etkileri

Yeni partilerin ne yapacağı ile ilgilenmiyoruz. 

"KHK'yı doğru bir şekilde tartışmak lazım"

Biri devlet düşmanı örgüt üyesi olması başlı başına bir meseledir. Sanki hiç 15 Temmuz olmamış gibi o hain darbe girişimi olmamış gibi, bunlara gözyaşı dökmenin ağıt yakmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. KHK'yı doğru bir şekilde tartışmak lazım.

AK Parti içerisinde tartışmalar

Parti içindeki olanlar aile içi meseleler gibidir. Bunlar içeride konuşulur ve orada kalır. Sorun varsa istişare edilir karar alınır. Tartışmaların kamuoyu önünde olması son derece yanlıştır. Tabiki her kez aynı kanaatte olmayacak. Herkes aynı fikirde olursa partinin cansız olduğu anlamına gelir. Bunları tartışacağız. Ama ortak hedefimiz olmalı bir takım emperyal güçlerin Türkiye üzerindeki boğma ve kuşatma politikalarını sonlandırmak ve daha güçlü Türkiye için mücadele etmektir.

Öğrenci Affı

Öğrenci affı konusuna ilişkin bir şey gündemimizde yok