İki dönem belediye başkanlığı yaptı

İki dönem belediye başkanlığı yaptıktan sonra ailesinin geçimini sağlayabilmek için pazarda sebze satmaya başladı. O dünyaya örnek bir siyasetçi. Kendisine, "Siz neden zengin değilsiniz?" diye sorulduğunda verdiği cevap ayakta alkışlanır.

İki dönem belediye başkanlığı yaptı

Dünyanın bir çok ülkesinde aynı durum yaşanıyor. Göreve gelen bazı siyasetçiler kısa sürede maddi açıdan bambaşka bir boyuta geçiyor. Sayıları çok az da olsa bunun tam aksi siyasetçiler de var. Onlar, göreve gelmeden önce neye sahip ise, görevi bittikten sonra da aynı şeye sahip kalıyor.

Bu özelliklere sahip örnek bir isim Bangladeş’in Chapai Nawabganj kentinde yaşıyor. Gohalabari belediyesinde 2003 yılından 2011 yılına kadar belediye başkanlığı yapan Abdur Raşid 8 yıl görev yaptıktan sonra ailesinin geçimini sağlayabilmek için pazarlarda sebze satmaya başladı.

Abdur Raşid, 8 yıl görev yaptı. Şimdi ise pazarda sebze satıyor...
Abdur Raşid, 8 yıl görev yaptı. Şimdi ise pazarda sebze satıyor...

Kendisine neden sebze sattığını soranlara "Emanete ihanet edemezdim" diye yanıt veren Raşid, "Başkanlığım dönemimde bütçe olarak gelen her şey insanların emanetiydi. Ben sadece onların bir hizmetkâraydım" diye ekliyor.

Bangladeş Cemaati İslami'nin adayı olarak görev yapan Raşid, "Çoğu siyasetçiler göreve gelmeyi bir fırsat olarak görüp zengin oluyor. Siz neden böylesiniz?" şeklindeki soruya şu yanıtı veriyor:

Emanete ihanet edemem. Benim eğitimim ve dinim bana ihanet etmemeyi öğretti. Ayrıca ihanet edenleri Allah asla sevmez. Benim partim Bangladeş Cemaati İslami de bunu asla kabul etmez. Bir gün öleceğim. Burada insanların emanetine ihanet etsem Allah'a ne cevap vereceğim?

Videosu milyonlarca kez tıklandı

Gelecekte ülkenin siyasi düzeni değiştiği takdirde yeniden aday olabileceğini ifade eden Abdur Raşid'in sosyal medyada hızla yayılan videosu milyonlarca kez tıklandı. Raşid son olarak, sebze satarak helal para kazandığını ve bu işten çok memnun olduğunu söyledi.