İki kafalı Elif bebekten iyi haber

Başında kafa büyüklüğünde bir kitle ile doğan iki aylık Elif bebekten iyi haber geldi. Geçtiğimiz günlerde Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alınan Elif bebek bugün taburcu edildi.

İki kafalı Elif bebekten iyi haber

"Cranium bifidum" teşhisi konulan 2 aylık Elif bebeğin ailesi hiçbir doktorun tedaviye yanaşmadığından yakınarak yardım istemişti. Sağlık Bakanlığı'nın devreye girmesi ile Kocaeli'nin Derince ilçesinde zor günler yaşayan Elif bebeğin tedavisi başlatılmıştı.

Annenin hamileliği sırasında çocuğun sorunlu olduğu ve alınması gerektiğe aileye bildirise de aile anne karnında 5 aylık olan bebeklerinden vazgeçmemişti.  Bebek için doğduktan sonra da yaşamayacağını aileye anlatan doktorlar, doğumun hemen ardından aileye bebek öldüğünde neler yapmaları gerektiğini hakkında bilgi vermişti. Ancak Elif bebek güçlü çıktı ve anne ve babasının destek almadan yaptığı bakımla 3. ayına girmeyi başardı.

Anne ve baba isyan etmişti

3 aylık olan bebeklerini tedavi ettirecek doktor bulamadıkları için isyan eden anne ve baba geçen haftasosyal medyadan yardım istemişti. "Para değil doktor istiyoruz" diye isyan eden babaya Sağlık Bakanlığı aracılığı ile il sağlık müdürlüğünden haber gelmiş, Elif bebek takibe alınmıştı. 9 Temmuz'da tedavisi yapılmak üzere Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesine getirilen Elif bebeğin kafasında kitle alındı. İyi geçen ameliyatın ardından Elif bebek bugün taburcu edildi. 

Yaşamaz denilen bebek yaşadı

Arzu ve Ali Akın Hıdır çiftinin "cranium bifidum" hastası olan 2 aylık kızları Elif, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Klinik Sorumlusu Prof. Dr. Adnan Dağçınar tarafından ameliyat edildi.

Baba Ali Akın Hıdır, kızları Elif'in gelecek hafta kontrolü olacağını ve dikişlerinin alınacağını belirterek, "Şu an için bir şey söylemek erken olur. Enfeksiyon kapmaması gerekli, genel olarak da sağlık durumu iyi." dedi.

Hıdır, çok mutlu olduklarını, umutlarını hiç kaybetmediklerini ifade ederek, "Duygularımı kelimelere dökmek çok zor kelimeler kifayetsiz kalıyor. Kızım yeni doğmuş gibi mutlu ve sevinçliyiz." şeklinde konuştu.